(video) Premieră mondială: Noile automobile exclusive Ferrari Monza SP1 şi Monza SP2

(update) Vor exista în total 499 de maşini! Preţ de start potrivit ultimelor informaţii – de la 1.5-1.6 milioane de euro.


Compania Ferrari a organizat acum câteva ore, în Italia, un eveniment de prezentare a planurilor sale ample, la care vom reveni. Cu această ocazie producătorul a pregătit şi a arătat publicului select două maşini stradale, numite Monza SP1 şi Monza SP2.

Acestea vor exista în ediţii limitate speciale şi sunt primele automobile dintr-un segment nou numit “Icona”. Acesta va conţine modele făcute în stilul celor din anii ’50 ai secolului trecut, însă la capitol tehnic vor conţine tehnologii de ultimă oră.

Destinat clienților și colecționarilor specializați, Monza SP1 și SP2 face referire la barchetele tradiționale ale Ferrari din trecut, nu în ultimul rând la modelul 166 MM din 1948, care inițial a inspirat numele “barchetta”, modelele 750 Monza și 860 Monza. Proiectate cu unicul scop de a câștiga, aceste modele fără compromis au ajutat la construirea legendei Ferrari în anii 1950, oferind numeroase victorii în World Sports Car Championship.

Ferrari Monza SP1 a fost conceput ca o mașină stradală fără compromisuri, care oferă o experiență cu adevărat unică în spatele volanului. Cea de-a doua configurație, Monza SP2, datorită eliminării unui capac, adăugării unui al doilea ecran de protecție (mici parbrizuri și a unei bare suplimentare care oferă protecţie în caz de răsturnare, este în schimb o maşină cu două locuri, care îi va permite pasagerului din dreapta să împărtășească aceleași senzații de conducere ca şi şoferul.

Monza SP1 și SP2 au un design unic şi cel mai bun raport greutate-putere printre modele în astfel de caroserie, datorită utilizării extinse a fibrei de carbon în construcții și a unor detalii distinctive, cum ar fi farurile şi stopurile unice, roțile și interiorul , care sporesc și mai mult exclusivitatea mașinilor.

Sub capotă masivă, ambele maşini sunt echipate cu cel mai puternic pe care Maranello l-a construit vreodată, un V12 de 6.496 cm3, preluat de la Ferrari 812 Superfast, care a fost forţat să producă 810 CP (la 8.500 de rpm) în loc de 800 CP. Cuplul maxim a rămas la 718 Nm la 7.000 de rpm. Consumă doar benzină cu cifră octanică 98 şi mai mare.

Ambele pot face 0-100 km / h în 2.9 secunde și 0-200 km/h în 7.9 secunde. Viteza maximă poate atinge 300 de km/h.

Dimensiunile sunt: lungime – 4.657 mm, lăţime – 1.996 mm şi înălţime – 1.155 mm. Greutatea maşinilor este de 1.500 şi 1.520 de kg.

Pentru proprietarii de Monza SP1 și SP2, Ferrari, în colaborare cu două companii de modă de lux, Loro Piana și Berluti, a creat îmbrăcăminte și accesorii elegante, inspirate de șoferi. Selecția include salopete de curse, tricou, cască, mănuși, eșarfă și pantofi de condus. Acestea oferă o serie de soluții tehnice pentru a garanta o potrivire confortabilă și a asigura libertatea de mișcare în timpul condusului.

Informaţii oficiale clare despre producţia automobilelor deocamdată nu se cunosc. Diferite surse manipulează cu diferite cifre, însă cele mai credibile afirmă că fiecare din cele două maşini vor fi construite în câte 100 de exemplare. Preţurile variază între 1.3-1.4 milioane de euro. Ceea ce cunoaştem exact este că toate au deja câte un proprietar!

Ferrari Monza SP1 şi Ferrari Monza SP2 vor putea fi văzute de public la Salonul Auto de la Paris.

Specificaţii tehnice complete:

Evenimentul de prezentare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/