(video) Premieră mondială: Noua generaţie Hyundai Santa Fe – toate detaliile

Distribuie:
 • 66
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

A sosit ziua! Hyundai a prezentat în Coreea de Sud, oficial, noua generaţie a SUV-ului Santa Fe. Modelul a devenit local atât de popular încât în doar opt zile de la startul înregistrăzii comenzilor s-au adunat peste 14.000 de cereri. Să vedem deci cu ce a reuşit să impresioneze această maşină consumatorii.

Fără discuţii, noul Santa Fe este nou şi acest lucru se remarcă în primul rând prin exteriorul care diferă absolut de predecesorul său. Faţa maşinii este accentuată de nişte blocuri optice cu LED-uri poziţionate la nivele diferite, o grilă largă a radiatorului făcută după actuala stilistică numită Cascading Grille, dar şi o nouă bară de protecţie.

Pe lateral ies în evidenţă formele aripilor şi bosajelor care au crescut în dimensiuni. Linia geam-uşă a fost ridicată mai sus, corpurile oglinzilor retrovizoare sunt poziţionate acum pe portiere pe nişte picioruşe, iar de acolo de unde au fost mutate au apărut nişte secţiuni triunghiulare.

În partea posterioară noi sunt stopurile dotate de asemenea cu LED-uri, forma uşii portbagajului şi bara de protecţie care are încorporat un aşa-zis difuzor. SUV-ul va avea în continuare o singură terminaţie dublă a eşapamentului.

Dimensiunile îi sunt următoarele: lungime – 4.770 mm (+70 mm), lăţime – 1.890 mm (+10 mm), înălţime neschimbată – 1.680 mm, iar ampatamentul a crescut de la 2.700 la 2.765 mm.

Ponderea componentelor din oţel cu ștanțare ridicată în structura caroseriei a crescut de 2.5 ori, iar rigiditatea torsională este acum cu 15.4% mai mare. Hyundai promite astfel nu numai un nivel sporit de siguranță pasivă, ci și o reducere a zgomotului și a vibrațiilor.

Interiorul noului Hyundai Santa Fe de asemenea a fost transformat. Au apărut mai multe linii orizontale, arhitectura generală este asemănătoare ultimelor modele din gamă, iar în centrul atenţiei este o „tabletă” care stă rezemată de partea superioară a consolei centrale.

Producătorul afirmă că habitaclul a devenit mai spaţios. De asemenea poate fi comandată o configuraţie cu până la şapte locuri pentru pasageri, iar volumul portbagajului a crescut de la 585 la 625 de litri şi de la 125 la 130, în maşinile cu cinci şi şapte locuri respectiv. Apropo, mecanismul de rabatare a scaunelor de pe al doilea rând a fost îmbunătăţit şi se face prin apăsarea unui singur buton.

Pentru piaţa din Coreea de Sud, Hyundai a decis să ofere aceleaşi propulsoare care le avea modelul din generaţie anterioară. Aşadar, sud-coreenii vor putea comanda un nou Santa Fe cu un benzinar turbo cu patru cilindri 2.0 T-GDi cu 235 CP, un diesel R2.0 cu 186 de CP sau un diesel R2.2 cu 202 CP.

Nouă însă este cutia de viteze, una automată cu opt trepte împrumutată de la modelul KIA Sorento, dar şi nou este sistemul de tracţiune integrală HTRAC. Tracţiunea este permanentă doar pe puntea din faţă, iar cea spate se activează la nevoie printr-un ambreiaj multi-disc care nu mai este electro-hidraulic, ci complet electric. Reacţia la derapaje şi conectarea punţii din spate se va face acum mult mai rapid.

Încă o noutate despre care trebuie de remarcat este servodirecţia electrică!

Printre alte dotări noi, disponibile pe noul Santa Fe se numără: un panou de bord parţial digital cu un ecran de şapte inci pe centru, asistent vocal, suport Apple CarPlay şi Android Auto, sistem de încărcare a telefoanelor prin inducţie electromagnetică, head-up display, camere video la 360 de grade, sistem audio Krell şi multe altele.

De asemenea, unele funcţii ale maşinii vor putea fi controlate de la distanţă printr-o aplicaţie mobilă. De exemplu: verificarea nivelului de carburant în rezervor, deschiderea uşilor, pornirea motorului, etc.

Pentru că este o maşină modernă, noul Santa Fe poate fi dotat cu o gamă largă de sisteme de asistenţă şi siguranţă. Printre cele mai importante se numără: sistem activ de frânare automată pentru a preîntâmpina atât coliziuni frontale cât şi posterioare, sistem de menţinere în bandă, de recunoaştere a marcajelor şi indicatoarelor rutiere, de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, asistent la parcare, monitorizare a unghiurilor moarte şi printre altele, primul sistem din lume care îl va avertiza pe şofer că a uitat vreun pasager, de regulă minor, pe bancheta din spate.

În Coreea de Sud preţul de start al noului Santa Fe a crescut de la 24.700 la 25.800 de dolari. Cea mai scumpă maşină cu motor diesel va costa minim 34.000 de dolari.

În cadrul Salonului Auto de la Geneva urmează să vedem versiunea cu specificaţii europene a modelului. Dacă se va interveni în gama de motoare vom reveni cu un anunţ. Staţi aproape!

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 66
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate