(video) Premieră mondială: Noul crossover electric KIA Niro EV Concept

Constructorul auto sud-coreean KIA a prezentat oficial în cadrul expoziţiei CES din Las Vegas crossoverul electric KIA Niro EV Concept. Maşina “a fost concepută pentru a prezenta următorul pas al KIA Motors în călătoria sa constantă prin care va electrifica gama de modele”.

Aşa cum era de așteptat, mașina a primit o mulțime de soluții originale la capitolul design exterior, cea ce o face să difere considerabil de modelul de serie KIA Niro.

De exemplu, electromobilul este lipsit de grila radiatorului, iar locul acesteia îl ocupă un panou interactiv care afișează diverse mesaje (“Hello, CES”). În plus, mașina a primit noi blocuri optice, o bară de protecţie frontală făcută în stil sport şi un design al părții posterioare, revizuit cu “muchii clare și ascuțite care îmbunătățesc aerodinamica vehiculului”.

Stilul unic al exteriorului continuă şi în habitaclu, care, conform KIA “are un aspect curat, minimalist și digital”. La dispoziția șoferului este pus un volan unic care, echipat cu senzori, care permite controlul sistemului audio, al volumului sunetului sau al sistemului de climatizare, de exemplu.

Pe lângă acestea, KIA Niro EV Concept are un panou de bord digital şi un ecran tactil al sistemului infotainment. Sistemul inovaţional Human Machine Interface (HMI) îi va permite șoferului să se “conecteze la sistemele maşinii” folosind tehnologia de recunoaștere a feței și a vocii.

Ce ţine de partea tehnică, electromobilul este echipat cu un motor electric cu 204 CP și o baterie din litiu-polimer de 64 kWh. Autonomia se ridică la aproximativ 383 km.

În cadrul pavilionului său de la CES, KIA a mai expus două module înalt tehnologizate, în care vizitatorii pot urca şi vedea cum este implementată realitatea virtuală într-o maşină, dar şi cum funcţionează prima conexiune 5G pentru o maşină, cu o conexiune în timp real între oraşele Las Vegas şi Seoul.

De asemenea, KIA Motors a anunţat la CES că a început deja să lucreze la o variantă de serie a electromobilului KIA Niro EV Concept. Modelul va fi unul din cele 16 care vor apărea până în 2025 şi vor avea unităţi de propulsie electrificate: hibride, mașini electrice și care rulează pe bază de hidrogen.

Totodată, iată care sunt alte planuri ale KIA pentru anii ce urmează:

  • 2018 – lansarea serviciului propriu de car sharing WiBLE în Europa;
  • 2020 – lansarea în serie a primului model KIA fuel-cell EV;
  • 2021 – comercializarea autovehiculelor cu autopilot de nivel 4 în oraşele în care se va permite folosirea lor;
  • până în 2030 – gamă completă de maşini “conectate”.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/