in , , ,

(video) Premieră mondială: Noul Hyundai i30 Fastback N

Hyundai a prezentat versiunea performantă a modelului i30 Fastback, “preparată” de subdiviziunea N Performance. Maşina îşi va face debutul oficial la Salonul Auto de la Paris, însă înainte de a se întâmpla acest lucru a reuşit deja să stabilească o performanţă.

Piloţii Hyundai Motorsport, Thierry Neuville și Gabriele Tarquini, au stabilit un record mondial cu primul coupe fierbinte cu cinci uși din segmentul C. Cei doi au împins mașina la limitele sale în cadrul unei călătorii express din “capitala Italiei” până în “cea a Franţei”. De fapt, acestea sunt denumirile a două localităţi din vestul Danemarcei, care se află la o distanţă aproximativă de 13 km una faţă de alta.

Cei doi sportivi au participat în cadrul unei curse în care s-a stabilit cine e mai bun, prin timpul necesar de parcurgere a traseului. Mai rapid s-a dovedit a fi, cu doar o fracţiune de secundă, Gabriele Tarquini. Experienţa sa de 25 de ani în motorsport l-a ajutat să ajungă la destinaţie în 8 minute şi 18.49 secunde.

Acum, ce ţine de automobil, trebuie să cunoaşteţi că acesta este cel de-al doilea model din linia N Performance, care este disponibil oficial pe piaţa europeană. În gamă îl urmează pe i30 N, maşină care a demonstrat un adevărat succes la capitolul vânzări.

Doar în prima jumătate a lui 2018 s-au vândut aproximativ 3.000 de exemplare, iar primele 100 de automobile lansate în ediţie limitată în Germania au fost achiziționate în doar 48 de ore.

Vezi şi: (video) Premieră europeană: Noul Hyundai i30 N Line

Vezi şi: (video) Detroit 2018: Premieră mondială – Noul Hyundai Veloster N

Pentru a reflecta caracterul său sofisticat și fierbinte, noul i30 Fastback N a primit multe caracteristici în materie de stil şi design de la “fratele” său hatchback. La exterior, forma elegantă a lui i30 Fastback a fost îmbinată cu soluţiile dinamice ale lui i30 N. Drept rezultat, modelul i30 Fastback N are o nouă grilă a radiatorului şi noi bare de protecţie, ambele evidenţiate cu accente de culoare roşie.

Inserţiile de pe pragurile laterale creează impresia că automobilul are o gardă la sol redusă. În plus, în partea din spate putem vedea o tobă de eşapament cu două terminaţii şi un spoiler generos arcuit ce este integrat în hayon. Ultimul este finisat cu o culoare neagră lucioasă.

Designul interior al noului i30 Fastback N este curat și elegant. Elementul central al acestuia este volanul N exclusiv, tapiţat cu piele şi combinat cu nişte cusături de culoare roşie. Ca parte a designului coerent al culorilor, cusătura roșie este preluată şi pe alte părți ale interiorului, de exemplu pe levierul cutiei de viteze și pe scaune.

Designul sportiv nu va compromite utilitatea de zi cu zi: de exemplu, capacitatea spațiului pentru bagaje este generoasă – 450 de litri, iar dacă bancheta din spate este rabatată, cifra poate creşte până la 1.351 litri.

Cei care vor fi interesaţi să-şi cumpere un nou i30 Fastback N vor putea alege două versiuni de putere ale motorului turbo de 2.0 litri. Standard agregatul livrează 250 CP, iar cu un Performance Package generează o putere maximă de 275 CP. Ambele opţiuni oferă un cuplu maxim de 353 Nm și cu aceste propulsoare se poate atinge o viteză maximă de 250 km/h.

Tracţiunea este pe puntea din faţă, iar cutia de viteze una mecanică cu şase trepte setată special pentru acest model (ambreiaj mai rezistent şi un schimb mai scurt al rapoartelor).

Versiunea cu 250 de CP poate accelera până la 100 km/h în 6.4 secunde, iar cea cu 275 de CP în 6.1 secunde. Mai este disponibilă o funcţie Overboost, care mărește și mai mult cuplul, până la 378 Nm. Este activată la atingerea cuplului maxim de 353 Nm.

În plus, noul i30 Fastback N este echipat cu sistemul de control N Grin Control, care permite șoferilor să aleagă unul din cinci moduri de rulare. Setările pot fi selectate prin intermediul butoanelor dedicate pe volan: Eco, Normal, Sport, N și N Custom. În funcție de starea de spirit a șoferului, diferitele moduri schimbă caracterul vehiculului.

Printre alte dotări la capitolul tehnic se numără o suspensie activă, un diferenţial cu alunecare limitată şi care poate fi controlat electronic, un eşapament sport şi activ, un sistem de launch control pentru start rapid de pe loc, funcţie de re-accelerare automată şi un sistem de stabilizare dinamică care poate fi deconectat complet.

Printre alte dotări pe care le poate avea un Hyundai i30 Fastback N se numără două sisteme multimedia cu ecran tactil de 8 inci, Bluetooth, sistem de navigaţie, cameră video spate, interfeţe Apple CarPlay şi Android Auto, abonament gratuit de şapte ani la servicii online şi altele.

Apropo, sistemul multimedia va include un mod N, care va afişa setări personalizate pentru motor, pentru eşapament şi altele diverse care sunt parte a Performance Package.

Noul i30 Fastback N mai dispune de tehnologii active de siguranță și asistență care sunt parte a pachetului Hyundai SmartSense: asistență pentru evitarea coliziunilor cu frânare automată (standard), funcţie de avertizare a şoferului când este distras de la drum (standard), asistență pentru menținerea în benzile de rulare (standard), sistem de comutare automată a luminilor în faruri (standard) și un sistem inteligent de avertizare în cazul limitelor de viteză.

Preţul de start al maşinii nu a fost anunţat, însă la sigur nu depăşeşte suma de 40.000 de euro. Un Hyundai i30 N First Edition a costat minim 30.900 de euro.

Caracteristici tehnice complete:

GALERIE FOTO:

What do you think?