(video) Premieră mondială: Noul McLaren GT

Astăzi este 15 mai 2019 şi astăzi este ziua promisă de McLaren pentru prezentarea unui nou supercar, numit de producător drept cel mai confortabil pe care l-a făcut vreodată. Se numeşte GT, este un model absolut nou, nu face parte nici dintr-o serie de maşini din gama mărcii şi este orientat spre o cu totul altă audienţă.

Ca şi toate celelate McLaren-uri disponibile pentru a fi cumpărate, noul GT are o structură din fibră de carbon, care posedă rezistență excepțională și rigiditate, permițând în același timp crearea unei dinamici de conducere de neegalat și o greutate foarte redusă. Cântărind doar 1.530 de kg, McLaren GT este cu peste 130 de kg mai ușor decât cel mai apropiat concurent de bază (nedenumit) și literalmente cu alte câteva sute comparativ cu alte autoturisme din segment. Iar cu 620 de CP pe care îi pune la dispoziţie, raportul putere-greutate este unul remarcabil: 405 CP per tonă.

Structura monococă în versiune MonoCell II-T, unde T vine de la Touring, încorporează o alta superioară din fibră de carbon, care adaugă o greutate minimă, dar permite crearea unei zone de depozitare a bagajelor, cu un volum de 420 de litri, sub un capac cu balamale şi de o lungime integrală. Hayonul are o funcție standard soft-close de închidere și poate fi opțional acţionat electric.

Înălțimea scăzută a motorului și poziționarea sistemului de evacuare a gazelor de eșapament a permis optimizarea volumului, formei și utilizării spaţiului de acolo. Un sac de golf sau două perechi de 185 de cm de schiuri și cizme, precum și alte bagaje, pot fi transportate cu ușurință, iar un alt spaţiu cu volum de 150 litri sub capotă înseamnă că noul McLaren GT poate oferi un total de 570 litri de depozitare a lucrurilor.

Interiorul a fost conceput în acest automobil pentru a încânta călătoriile mai lungi, dar cu toate elementele esențiale pentru conducerea concentrată, de înaltă performanță. Poziția de ședere, localizarea comenzilor și vizibilitatea sunt la fel de importante ca și în orice McLaren. Scaunele raționalizate, ajustabile electric și încălzite, care sunt unice pentru McLaren GT, au fost proiectate pentru a îndeplini cerințele unei maşini de clasă Grand Touring, fiind optimizate pentru confort pe distanțe lungi, cu o cantitate perfectă de spumă și suport pentru umeri și spate, în combinație cu nişte suporturi laterale reglabile superbe.

Tehnologia și măiestria modernă împărtășesc o importanță egală în noul McLaren GT, cu cele mai bune materiale de înaltă calitate, completate de caracteristici cum ar fi cel mai sofisticat sistem multimedia găsit într-un McLaren până în prezent. Sistemul de iluminare ambientală ascuns și opțiunea unui panou cu geam electrocromatic, în locul standardului acoperiş din fibră de carbon lucioasă, pot face habitaclul întunecat sau iluminat prin simpla apăsare a unor butoane. Comutatoare din aluminiu, inclusiv padelele din spatele volanului, contrastează cu o serie de elemente lucioase negre.

Vezi această postare pe Instagram

#1: Never let tradition hold you back. The superlight grand tourer.

O postare distribuită de McLaren Automotive (@mclarenauto) pe

Printre alte dotări se numără un sistem audio Bowers & Wilkins Premium cu 12 difuzoare, dintre care nişte sub-bass woofere din fibră de carbon şi altele din kevlar pentru a economisi din greutate. Tapițeria din piele Nappa vine standard, iar la acest capitol printre opţiuni se poate număra piele premium softgrain sau Alcantara. O tapiţerie din cașmir natural va deveni disponibilă la alegere spre sfârșitul anului 2019 şi este pentru prima dată când acest material exclusiv este folosit într-un vehicul de producție.

De asemenea, un tip de tapiţerie SuperFabric® este o altă opţiune pentru acoperirea compartimentului pentru bagaje: aceasta combină materiale textile cu un strat format din mici plăci de protecţie forjate, iar rezultatul este o ţesătură care este rezistentă la pete, tăieturi, abraziuni, în acelaşi timp respirabilă, ușoară de curățat și rapidă de uscat.

Sistemul de infotainment dezvoltat pentru noul McLaren GT este cel mai sofisticat până în prezent. Operarea sa este calificată ca mai rapidă decât în orice altă mașină. Navigaţia rulează prin sistemul HERE, care mai asigură informații despre trafic în timp real. Interfața șoferului funcționează într-un mod similar cu un smartphone, iar ecranul tactil central vertical de șapte inci este utilizat pentru a selecta funcțiile vehiculului cum ar fi: navigaţia prin satelit, telefonia Bluetooth, streaming-ul media și asistentul vocal. DAB digital radio (sau radio Sirius prin satelit în America de Nord) este standard.

De asemenea, comenzile de încălzire și ventilație sunt încorporate în ecranul tactil, asigurând ușurința utilizării și reducând numărul total de butoane pe consolă. Un sistem de climatizare automată şi în două zone vine standard, sistemul permițând setări complet automate și independente atât pentru șofer, cât și pentru pasagerul din dreapta sa.

În faţa conducătorului şi în spatele volanului se va găsi un panou de bord ce reprezintă un ecran TFT de 12.3 inci. Grafica sa este asemănătoare cu cea văzută pe aeronave. Pe lângă viteza vehiculului, treptele de viteză selectate și turația motorului, panoul de instrumente poate afișa, de asemenea, navigaţia prin viraje, apelurile telefonice, ieșirea audio aleasă și temperaturile și presiunile anvelopelor. Tot acolo se arată imaginile de pe o cameră video spate atunci când e inclusă treapta Reverse.

După se cuvine unui Grand Tourer, rafinamentul ambiental a fost o prioritate pentru noul McLaren GT de la început. Suporturile unice ale motorului, care au jumătate din rigiditatea celor de pe noul McLaren 600LT, ajută la minimizarea zgomotului generat de structură, în timp ce sunetele de frecvență joasă emise din structura fibrelor de carbon sunt reduse, mai degrabă decât amplificate în cabină, în modul în care se face în McLaren Senna. Cu modul Comfort acţionat, noul McLaren GT este cel mai rafinat McLaren făcut vreodată.

Având aproape 4.7 metri lungime, noul McLaren este mai lung decât oricare dintre mașinile din seria Sport sau Super a mărcii. Consolele s-au extins mai departe decât este tradițional pentru McLaren, dar unghiul de atac de 10 grade din față (13 grade cu sistemul de ridicare a maşinii) înseamnă că noul McLaren GT poate face față celor mai “agresive” denivelări. În combinație cu garda la sol de 110 mm (130 mm cu sistemul de ridicare acţionat) acest lucru îl face util în toate situațiile urbane.

Lățimea și poziția noului McLaren GT este subliniată în față prin semnătura “hammerhead line” care rulează orizontal peste “nas” și atrage privirile la părțile laterale ale vehiculului. În spate, un spoiler fix integrat în caroserie, un difuzor mare și două țevi groase de eșapament sunt înștiințări că acesta este un Grand Tourer cu performanțe de supercar.

Portierele apropo sunt de tip “fluture” şi se deschid vertical pentru un acces comod la interior.

Sursa acestor performanțe este un nou motor M840TE, V8 twin-turbo de 4.0 litri, care produce 620 de CP şi 630 Nm de cuplu între 5.500 și 6.500 rpm, cu mai mult de 95% din acesta disponibil între 3.000 şi 7.250 rpm. Noul agregat este cuplat la o transmisie SSG cu 7 viteze pentru a asigura o acceleraţie liniară. Tracţiunea este pe puntea din spate!

Caracteristicile dinamice vorbesc de la sine: cu o funcție Launch Control setată standard, acceleraţia 0-100 de km/h o poate realiza în 3.2 secunde, 0-200 km/h în 9.0 secunde, în timp ce viteza maximă se opreşte la 326 de km/h.

Suspensia pe care o are este din aluminiu ușor, cu un design cu două braţe şi care mai foloseşte amortizoare hidraulice pentru a forma ceea ce se numeşte Proactive Damping Control. Cu ajutorul unui algoritm software Optimal Control Theory, creat iniţial pentru modelul 720S, suspensia utilizează o serie de senzori pentru a “citi” suprafaţa rutieră, interpretând ceea ce se va întâmpla probabil în continuare și reacționând predictiv în doar două milisecunde. În general, mișcarea corpului maşinii este adaptată pentru confortul ocupantului și sarcina verticală, însă maşina poate deveni şi un sportcar dacă se aleg modurile de rulare Sport sau Track.

Precizia și plăcerea de a conduce sunt îmbunătățite în noul McLaren GT şi printr-o direcție hidraulică asistată electric, dar şi printr-un sistem de frânare de înaltă performanţă (discuri de oţel de 367 mm pe faţă, 354 de mm pe spate, cu câte patru pistoane în etriere). Mecanisme carbo-ceramice cu etriere din aluminiu forjat sunt disponibile opţional.

Pe partea de anvelope a fost dezvoltat un model special împreună cu partenerul tehnic Pirelli, din familia P ZERO™, care îndeplinește cerințele de conducere de înaltă performanță, confort și rafinament în egală măsură. Jantele posterioare din aliaj, de 21 de inci, sunt cele mai mari montate vreodată pe un McLaren. Cele frontale măsoară 20 de inci. Designul acestora poate fi unul cu 7 sau 15 spiţe.

Comenzile pentru noul McLaren GT pot fi deja procesate. Livrările vor demara spre sfârşitul anului 2019, iar preţul de start în Marea Britanie îi este de 163.000 de lire sterline, făcându-l unul dintre cele mai “accesibile” modele din gamă. Abia îi aşteptăm opţiunile MSO 😉

Configuratorul este deja disponibil!

Broşura oficială a maşinii:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://kpta.teknik.unpas.ac.id/info/ https://piramida.cimahikota.go.id/storage/banner/