(video) Premieră mondială: Noul Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC

Sportiv, elegant, inteligent și dinamic: noul CLA 35 4MATIC este cel mai recent punct de intrare în lumea Mercedes-AMG și este mai puternic orientat spre stilul de viață. Coupeul cu patru uși împarte tehnologia progresivă cu clasa A produsă în Affalterbach, dar este chiar mai îndrăzneț prin designul său iconic și cu asistentul inteligent de interior inclus în sistemul MBUX.

Prin ce se deosebeşte deci un CLA 35 4MATIC de un CLA obişnuit? În primul rând prin esteticul exterior. Designul iconic al lui CLA Coupe este unul dintre principalele motive pentru achiziționarea mașinii. Designerii AMG, prin urmare, mai mult sau mai puțin au păstrat forma de bază cu proeminente în zona roților și o talie subțire sportivă. Cele două muchii longitudinale de pe capotă au fost, de asemenea, adoptate ca detalii sportive.

Pentru un contrast, nouă este grila radiatorului şi bara de protecţie posterioară cu două prize mari de aer, tipice modelelor AMG entry-level. Alte caracteristici distinctive includ elemente cromate pe prizele de aer, noi praguri laterale, jante din aliaj uşor de 18 inci (opţionale de 19 inci), un difuzor integrat în bara de protecţie posterioară, o mică buză pe capacul portbagajului în rol de spoiler şi două terminaţii rotunde ale eşapamentului.

În habitaclu se vor putea găsi nişte scaune cu profil sportiv, tapiţate cu piele ARTICO în combinaţie cu microfibră DINAMICA de culoare neagră. Pentru contrast se folosesc cusături şi centuri de siguranţă de culoare roşie. O altă opţiune este tapiţarea completă a scaunelor cu piele ARTICO în combinaţia de culori black/digital grey. Cusăturile de culoare roşie de pe alte elemente acoperite cu microfibră DINAMICA, accentele roşii de pe deflectoarele de ventilare şi sistemul opţional de iluminare ambientală în 64 de nuanţe completează ambianţa interioară.

Cel din spatele volanului va vedea în faţa sa un Widescreen Cockpit, care, printr-o singură bucată de sticlă acoperă atât panoul de bord digital, cât şi ecranul sistemului multimedia MBUX. Cu noul asistent opțional MBUX de interior, selectarea funcțiilor de infotainment pot fi operate fără efort, iar lumina de citire poate fi pornită și oprită. Asistentul face diferența între interacțiunea dintre șofer și pasager și recunoaște anumite poziții și mișcări ale mâinilor. Zona de interacțiune pentru asistentul de interior MBUX este în fața afișajului media până la consola centrală, inclusiv touchpad-ul dintre șofer și pasagerul din față. De asemenea există şi un asistent vocal activat prin comanda “Hey Mercedes”.

Proprietarul mai poate alege între cele trei stiluri de afișare AMG pe panoul de bord: Classic, Sport și Supersport. Modul Supersport este deosebit de impresionant cu un turometru central și informații suplimentare prezentate sub formă de bare la stânga și la dreapta sa. Prin intermediul meniului AMG, conducătorul auto poate apela la diverse ecrane speciale, cum ar fi Warm-up, Set-up, G-Force şi Engine Data.

Afișajul multimedia touchscreen evidențiază, de asemenea, caracterul dinamic cu afișaje individuale AMG, cum ar fi vizualizarea programelor de conducere, sistemului AMG TRACK PACE și diverselor date telemetrice. Consola centrală AMG cu touchpad standard şi finisată în piano black, mai conţine butoane suplimentare care controlează funcțiile ESP, modul de transmisie manuală și sistemul de amortizare adaptivă. În combinație cu pachetul de piele opțional, consola este decorată suplimentar cu elemente în nuanţă silver chrome.

Noua generație de volane oferă o legătură perfectă între șofer și vehicul. Pe CLA 35 AMG este unul turtit în partea inferioară, cu piele perforată în zona de prindere și cu cusături contrastante roşii. Padelele galvanizate din spatele său permit un stil de conducere chiar mai sportiv cu schimbarea manuală a treptelor cutiei de viteze. Opţional se oferă un volan AMG Performance cu şi mai multe butoane, dar şi două comenzi satelit cu ecrane integrate în ele.

Mai poate fi aleasă din gama de opţiuni funcţia MBUX Augmented Reality sau un head-up display.

Dinamica excepțională de condus a modelului agil este asigurată de un motor turbo cu patru cilindri în linie şi un volum de 2.0 litri, care produce 306 CP şi 400 Nm. Cuplat la transmisia AMG SPEEDSHIFT DCT 7G cu dublu ambreiaj şi cu funcţie RACE-START, care transmite puterea spre sistemul de tracţiune integrală AMG Performance 4MATIC variable all-wheel drive, acceleraţia de pe loc şi până la 100 de km/h o poate face în 4.9 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Motorul turbo cu patru cilindri se mândrește cu un răspuns spontan la comenzile pedalei de accelerație, putere de tractare ridicată (400 Nm de la 3.000 rpm), un răspuns extrem de plin de viață și un sunet de motor tipic pentru AMG. Carterul din aluminiu de înaltă rezistență, ușor de turnat, reduce greutatea vehiculului în cazul în care aceasta contează cel mai mult pentru dinamica condusului.

Un turbo compresor twin-scroll este folosit pentru turbo compresie. Acesta combină capacitatea optimă de reacție la viteze scăzute ale motorului cu o creștere puternică a puterii la viteze mai mari. Carcasa turbo compresorului twin-scroll este împărțită în două conducte paralele. Împreună cu două conducte de evacuare separate în colectorul de evacuare, acest lucru face posibilă canalizarea gazelor de eșapament separat pe roata turbinei. Acest lucru minimizează influența reciprocă negativă a cilindrilor individuali în ciclul de schimbare a sarcinii. Respectiv, acest lucru reduce presiunea de eșapament și îmbunătățește schimbarea sarcinii de încărcare, precum și eficiența motorului.

Mai aflăm că Mercedes-Benz a luat nişte măsuri specifice pentru întărirea secțiunii frontale a caroseriei pentru a asigura stabilitate chiar și atunci când se conduce cu viteză. O placă din aluminiu sub motor mărește rigiditatea torsională și rezistența la îndoire a părţii frontale a maşinii. Două bretele diagonale suplimentare în partea din față a dedesubtului reduc, de asemenea, torsiunea și măresc rigiditatea.

Sistemul de evacuare a gazelor de eşapament dispune standard de o supapă controlată automat. În funcție de modul de rulare selectat prin AMG DYNAMIC SELECT (Slippery, Comfort, Sport, Sport + sau Individual) sunetul este modulat de la echilibrat la puternic.

Pe lângă sistemul AMG DYNAMIC SELECT cu moduri de rulare se mai oferă sistemul AMG DYNAMICS cu modurile Basic sau advanced pentru a extinde funcțiile de stabilizare ale ESP-ului cu intervenții agile în funcție de dorințele conducătorului auto.

Servodirecţia este sportivă electro-mecanică, sensibilă la viteze. Are un rack special cu raport de transmisie variabil și două curbe caracteristice: în funcție de modul de rulare pe care șoferul l-a selectat, acesta oferă un feedback de direcție mai bun și mai sportiv sau mai confortabil.

Sistemul de tracţiune integrală variabil poate face ca maşina să aibă fie doar tracţiune faţă, fie una împărţită 50:50 între punţi. Un ambreiaj multi-disc, care este integrat în transmisia de pe puntea spate este responsabil pentru distribuția cuplului variabil între punţi. Acest ambreiaj este controlat electro-mecanic.

Pe partea de suspensii avem una AMG cu componente McPherson din aluminiu pe puntea din faţă, în timp ce pe puntea din spate este una multi-link, care este conectată rigid cu corpul maşinii printr-un subcadru. Opţional se poate opta pentru suspensia adaptivă AMG RIDE CONTROL cu trei moduri de funcţionare.

Mecanismele de frânare conţin discuri de 350 mm şi etriere monobloc fixate cu câte patru pistoane pe puntea din faţă, dar şi discuri de 330 de mm cu etriere „plutitoare” cu un singur piston. Discurile sunt ventilate pe interior şi sunt perforate pentru a disipa mai uşor căldura. Etrierele mai sunt vopsite într-o culoare argintie şi cu inscripţii AMG negre.

Noul Mercedes-AMG CLA 35 4MATIC îşi va sărbători premiera mondială la New York International Auto Show pe 16 aprilie 2019, cu lansare locală în vânzare deja din 29 aprilie 2019. Lansarea în Europa de Vest este programată pentru august 2019.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/