(video) Premieră mondială: Noul Mercedes-AMG GLE 53 4MATIC+ – până se pregăteşte GLE 63

Mercedes-AMG lansează prima versiune de performanţă pentru noua generaţie a modelului GLE – GLE 53 4MATIC +. Maşina va fi oferită pe piaţă până apare vârful de gamă şi este o ofertă destul de bună pentru cei care nu au nevoie de o putere mai mare sau nu le va ajunge bani pentru modelul GLE 63 AMG!

Vezi şi: PARIS 2018: Primele impresii despre noul Mercedes-Benz GLE, B-Class şi EQC – Reportaj Video AutoBlog.MD

După cum se cuvine unei maşini Mercedes-AMG din seria 53, piesa centrală este motorul electrificat de 3.0 litri, dotat cu două turbo compresoare şi un al treilea compresor auxiliar acţionat electric. Motorul cu şase cilindri în linie generează 435 CP și oferă un cuplu maxim de 520 nm. Un demaror-generator EQ Boost mai poate oferi pentru o perioadă scurtă de timp alţi 22 de CP şi 250 Nm de cuplu, şi mai susţine cu energie un sistem electric de 48 V de la bord.

EQ Boost combină un demaror cu un generator într-un motor electric puternic care este montat între motorul cu ardere internă și transmisie. Toate împreună au ca scop sporirea performanței și dinamicii de conducere, dar și reducerea consumului de combustibil și a emisiilor. Drept rezultat, un GLE 53 4MATIC + accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 5.3 secunde și poate atinge o viteză maximă limitată la 250 de km/h.

EQ Boost este o componentă cheie a sistemului electric de 48 V și nu numai servește ca un alternator, dar este, de asemenea, responsabil pentru funcțiile hibride. Acest lucru permite economisirea de combustibil care au fost rezervate anterior pentru tehnologia hibridă de înaltă tensiune. Pentru prima dată, EQ Boost este, de asemenea, responsabil pentru controlul vitezei la mers în gol.

Funcțiile hibride includ stimularea cu alţi 22 CP și 250 Nm de cuplu, recuperarea energiei, deplasarea punctului de încărcare, modul de rulare fără acceleraţie și repornirea practic imperceptibilă a motorului cu funcție start/stop.

Apropo, deoarece nu există o curea pentru antrenarea unităţilor auxiliare de pe marginea frontală a motorului, lungimea de instalare a noului motor cu şase cilindri este redusă în mod semnificativ în comparație cu motoarele convenționale cu șase cilindri. Acest lucru creează spațiu suficient pentru un sistem de post tratare a gazelor de eșapament, montat în apropierea motorului, care este prin urmare deosebit de eficient. Filtrul de particule rămâne astfel singura parte a sistemului de control al emisiilor care se află sub podea.

O experiență acustică specială vine prin amabilitatea eşapamentului opţional AMG Performance. Acesta include nişte supape reglabile variabil, care oferă posibilitatea de a schimba sunetul vehiculului la apăsarea unui buton. În funcție de modul de rulare, caracteristicile sonore se schimbă de la confort discret până la apelul emotiv maxim.

Pe partea de transmisie avem un AMG SPEEDSHIFT TCT cu 9 trepte, care asigură comutarea emoţională a rapoartelor cu timpi extrem de reduşi. Acesta este reglat optim la motor și promite o performanţă tipică modelelor superioare AMG, precum și schimbul rapid, indiferent dacă funcţionează automat sau manual prin intermediul padelelor din spatele volanului. În special, în modul “Sport +” și în modurile de conducere manuală, transmisia este foarte receptivă.

Noul GLE 53 4MATIC + este echipat pentru tracțiune maximă și dinamică cu sistemul de tracţiune integrală complet variabilă AMG Performance 4MATIC+. Direcția inteligentă leagă în mod variabil puntea spate acționată permanent cu puntea din față și calculează continuu distribuția optimă a cuplului – în funcție de situația condusului și de dorințele șoferului.

Direcția electromecanică sensibilă la viteze are un raport variabil şi poate fi ajustată diferit în cele două moduri “confort” sau “sport”. Configurația este activată automat pe baza programului ales din AMG DYNAMIC SELECT. Acestea pot fi personalizate în orice moment prin modul “individual”.

Sistemul de frânare de înaltă performanță încetinește în mod fiabil SUV-ul, chiar și cu încărcături mai grele la bord. Pe puntea din faţă avem discuri ventilate intern şi perforate integral de 400 x 36 mm, cu etriere cu două pistoane fixe, vopsite într-o culoare argintie cu inscripţie AMG. Pe spate vin discuri de frână integrale şi doar ventilate la interior, care măsoară 345 x 25 mm și au câte un singur piston în etrierele plutitoare.

Pe partea de suspensie, standard vine una adaptivă AMG ACTIVE RIDE CONTROL cu stabilizare activă a ruliului prin două actuatoare electro mecanice, care funcționează independent unul de celălalt pe puntea din față și spate, precum și distribuția cuplului complet variabil.

Opţional se oferă una pneumatică AMG RIDE CONTROL+ cu o configuraţie sportivă a arcurilor şi amortizoarelor, dar şi cu un sistem de ajustare activă a amortizoarelor ADS+. Caracteristicile amortizării se pot schimba în dependență de modul ales: Comfort, Sport, Sport+, Trail sau Sand.

Datorită funcţiei de auto-nivelare pneumatică de pe puntea frontală și cea posterioară, GLE 53 4MATIC + menține o înălțime constantă a automobilului indiferent de încărcătura de la bord. Garda la sol a maşinii se mai poate micşora cu 15 mm atunci când este selectat modul Sport sau Sport+ din sistemul AMG DYNAMIC SELECT cu şapte moduri în total (Slippery, Comfort, Sport, Sport+, Individual, Trail şi Sand).

De asemenea, vehiculul este coborât cu 15 mm de la o viteză de 120 km/h când este ales modul Comfort. Mai mult, la necesitate, corpul maşinii poate urca cu alţi 55 de mm deasupra solului, prin apăsarea unui singur buton, atât din mers cât şi atunci când staţionează.

Un al sistem de control dinamic al vehiculului AMG DYNAMICS este integrat în programele sistemului AMG DYNAMIC SELECT. În nivelele Basic, Advanced și Pro, influențează, de exemplu, acestea influenţează strategiile de control ale ESP-ului sau ale tracţiunii integrale. Controlul inteligent anticipează comportamentul dorit al vehiculului pe baza acțiunilor conducătorului auto și a datelor senzorilor. Spectrul variază de la extrem de stabil la foarte dinamic. În plus, există nivelurile Traction şi Slide în modurile de rulare în off-road Trail și Sand atunci când ESP-ul este dezactivat.

Din punct de vedere estetic, noul model adoptă grila tipică AMG cu 15 lame verticale, dar şi un kit exterior aerodinamic mai agresiv, cu numeroase prize de aer şi elemente contrastante. Arcurile roţilor sunt vopsite în aceeaşi culoare ca şi cea a caroseriei şi adăpostesc standard nişte jante de 20 de inci cu inscripţie AMG. În total există şapte modele diferite şi opţional se oferă unele de până la 22 de inci. La fel, opţional se poate opta pentru un pachet opţional AMG Night Package care face mai multe elemente de culoare neagră lucioasă.

Interiorul modelului va putea fi recunoscut prin accente de culoare roşie. Standard se oferă o tapiţerie ARTICO în combinaţie cu microfibră DINAMICA de culoare neagră şi cusături contrastante roşii. Tavanul este acoperit cu material textil de culoare neagră, iar alte inserţii pentru contrast sunt din aluminiu periat, în timp ce opţional se pot alege unele din fibră de carbon.

Şi pe acest model, opţional se oferă încă un rând de scaune care îl face un SUV cu şapte locuri. Dotarea Easy Entry face accesul uşor pe ultimele două locuri datorită scaunelor reglabile complet electric de pe al doilea rând.

Sistemul multimedia MBUX vine standard, la fel cum este şi ecranul ce serveşte drept panou de bord. Cockpit-ul este adaptat pentru a include numeroase caracteristici AMG şi afişaje tipice. La fel standard vine un volan AMG Performance acoperit cu piele Nappa şi cusături contrastante de culoare roşie, cu marcaj la ora 12, padele din aluminiu în spatele său, comenzi tactile şi altele suplimentare.

Opţional se pune la dispoziţie un AMG TRACK PACE, care transformă sistemul MBUX şi într-un telemetru avansat de înregistrare a peste 80 de date atunci când maşina e condusă pe circuit. Acesta mai include şi posibilitatea de a înregistra video parcursul pe circuit. Un head-up display este oferit de asemenea opţional.

Preţul automobilului nu a fost anunţat deocamdată. Mai multe detalii sperăm să aflăm la Salonul Auto de la Geneva.

Vezi şi: Noul Mercedes-Benz GLE: Start vânzări cu încă două motoare diesel în gamă

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/