(video) Premieră mondială: Noul Mitsubishi Triton facelift, cunoscut în Moldova ca L200

Distribuie:
 • 25
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Astăzi, 9 noiembrie 2018, este o zi importantă pentru Mitsubishi Motors Corporation. În alt capăt de lume, în Bangkok, capitala Thailandei, a organizat premiera mondială a noului Triton facelift, o maşină în caroserie pick-up cunoscută în alte regiuni şi vândută inclusiv în ţara noastră sub denumirea L200.

Modelul a fost prezentat exact la mijloc de carieră al generaţiei curente, dar şi în anul în care împlineşte 40 de ani de la apariţie.

Să începem cu cea mai evidentă schimbare – design. În faţă, noul L200 facelift are un look curajos, atrăgător, mulțumită noii feţe a familiei Dynamic Shield. Linia capotei a fost de asemenea ridicată cu 100 mm, ceea ce ajută la accentuarea sentimentului de prezență.

Au apărut noi faruri bi-LED mai subțiri (disponibile numai în nivele de echipare superioare) care au integrate lumini de zi LED elegante. Ambele unități sunt conectate vizual perfect cu noua grilă a radiatorului formată din două bare. Mai jos, proiectoarele anti ceaţă cu halogen și semnalizatoarele de direcție se află încastrate într-o carcasă proeminentă (aşa cum am văzut pe Eclipse Cross sau pe Xpander), iar două benzi cromate groase îndreaptă cu atenție ochiul privitorului în jos și spre lateral.

Completează partea posterioară o placă finisată într-un argintiu satinat și care are un cvartet de prize de aer pentru a redirecţiona curenţii de aer.

Pe partea laterală nu s-a modificat nimic în mod serios. Acolo şi-au făcut apariţia un nou model de jante din aliaj vopsite în două culori, care pot măsura 17 sau chiar 18 inci. Sunt disponibile şi jante de 16 inci pe maşinile în nivele de echipare inferioare. Partea posterioară a pick-up-ului include o bară de protecţie şi o uşă reproiectată a benei, dar şi noi stopuri LED.

În habitaclu, Triton/L200 facelift a primit o consolă centrală reproiectată, cu noi deflectoare a sistemului de climatizare şi un nou levier al cutiei de viteze. Calitatea îmbunătăţită a materialelor va fi resimţită, deoarece numeroase suprafeţe vor fi acoperite cu un plastic soft touch plăcut la atingere. Evident, în nivele de echipare superioare, va exista posibilitatea de a tapiţa cu piele mai multe detalii, inclusiv scaunele sau panourile uşilor.

În consola centrală, în spatele levierului cutiei de viteze, există un suport pentru smartphone şi un port USB în preajmă. Pasagerii din spate beneficiază, de asemenea, de un lăcaş pentru depozitarea telefonului cu un port USB pentru încărcare, precum și posibilitatea de a regla aerul furnizat de sistemul de climatizare prin nişte deflectoare montate în tavan.

Panoul de bord a fost uşor reproiectat, iar scaunele au un suport lateral mai pronunţat, cu tetiere destul de înalte ceea ce constituie un avantaj.

Vezi cum am testat în ţară modelul actual: (foto/video) Reportaj: Testăm cele mai noi modele Mitsubishi pe cod portocaliu de ploi

Sub capotă vom găsi motoare cunoscute deja. Maşinile în variante de bază vor primi un turbo diesel de 2.5 litri şi cu patru cilindri, care va produce 107 CP şi 200 Nm sau 134 CP şi 324 Nm de cuplu. Modelele în nivele de echipare superioare vor putea fi comandate cu un motor de ultimă generaţie 4N15 MIVEC turbo diesel de 2.4 litri, care generează 179 de CP la 3.500 de rpm şi 430 de Nm de la 2.500 de rpm. Care motorizări vor fi disponibile în ţara noastră deocamdată nu se cunoaşte.

Dacă pe partea de propulsoare nu s-a venit cu nimic nou, poate că, cea mai mare schimbare este includerea unei noi transmisii automate cu șase trepte, care reprezintă un upgrade de la unitatea INVECS II cu cinci trepte. Potrivit Mitsubishi, noua cutie de viteze schimbă mai rapid treptele şi asta se va resimţi prin acceleraţii mai puternice.

Ca şi anterior, versiunile cu tracțiune integrală ale modelului L200 facelift vin cu sistemul Easy-Select sau cu cel mai avansat Super-Select II de la Pajero Sport. Acesta din urmă poate ajusta în mod automat distribuţia cuplului între axe în funcţie de necesităţi. O noutate la acest capitol o constituie introducerea unui asistent de control la coborârea în pantă, care este disponibil doar pe unele modele selectate cu tracţiune 4WD.

Ambele sisteme cu tracțiune integrală oferă acum o selecție de moduri de conducere în off-road, cum ar fi: Gravel (pietriş), Mud/Snow (noroi/zăpadă), Sand (nisip) şi Rock (pietre mari, stâncă), ultimul fiind disponibil numai în modul 4LLc cu blocare redusă. Atunci când este activat, fiecare mod off-road controlează integral puterea motorului, transmisia și frânele pentru a regla alunecarea roților, maximizând astfel performanțele pe teren și nivelurile de tracțiune în situații „lipicioase”.

Reprezentanţii Mitsubishi au mai declarat că au îmbunătăţit mecanismele de frânare, cele din faţă având discuri ventilate şi etriere mai mari. În acelaşi timp, confortul în călătorii va fi asigurat şi datorită amortizoarelor posterioare mai mari, care conţin acum şi mai mult fluid de amortizare.

Nu în ultimul rând s-a atras atenţia şi la capitolul siguranţă. Lista de sisteme de asistenţă şi protecţie poate include un sistem de prevenire a coliziunilor frontale cu frânare automată de urgenţă şi funcţie pentru detectarea pietonilor, un sistem de monitorizare a unghiurilor moarte cu semnalizare respectivă în oglinzi, un sistem de avertizare şi frânare automată în cazul detectării unor obstacole în timpul deplasării în marşarier, funcţie de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire şi invers, dar și un sistem de atenuare a distorsiunii cu ultrasunete. Ultima caracteristică previne accidentele rezultate din cauza utilizării necorespunzătoare a acceleratorului atunci când are loc deplasarea sau mişcarea cu spatele în spații închise.

De asemenea, maşinile în nivel de echipare superioară pot fi dotate cu un monitor la 360 de grade, prin care şoferul poate vedea ce se întâmplă în jurul maşinii de la înălţimea unui zbor de pasăre. S-au adăugat şi senzori de parcare frontali, anterior fiind disponibili doar posteriori.

În ceea ce privește culorile pentru caroserie, în paleta existentă au fost adăugate patru culori noi: White Diamond, Graphite Grey, Passion Orange and Red Solid, ridicându-se astfel până la nouă nuanțe în total.

Noul Mitsubishi Triton/L200 facelift va începe să fie vândut în Thailanda deja din ziua de 17 noiembrie şi ulterior va ajunge pe etape în aproximativ 150 de ţări din întreaga lume.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO: (sursă imagini din Bangkok: paultan.org)


Distribuie:
 • 25
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...