(video) Premieră mondială: Noul Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic

După doi ani de teste intensive şi de imagini spion care au apărut după premiera noului Range Rover Velar, iată că britanicii de la Land Rover prezintă într-un final versiunea de performanţă a modelului. Aceasta va debuta public la Salonul Auto de la Geneva, exact după doi ani de când a făcut acest lucru SUV-ul obişnuit.

Apropo, noua maşină nu a fost numită simplu Velar SVR, ci Velar SVAutobiography Dynamic, la fel ca şi modelul Range Rover SVAutobiography Dynamic, prezentat în 2016. În acest caz, este prematur să afirmăm sau infirmăm dacă mai târziu va fi lansată şi o versiune de top SVR.

https://www.youtube.com/watch?v=XhcQLvjrlL4

Care este deci deosebirea de un Range Rover Velar obişnuit? Principala ar fi motorul de sub capotă. Noul Velar SVAutobiography Dynamic a fost dotat cu un V8 Supercharged de 5.0 litri volum, care produce 550 de CP şi 680 Nm de cuplu. Împreună cu o cutie de viteze automată ZF cu 8 trepte, resetată, dar şi un sistem de tracţiune integrală, acceleraţia 0-100 de km/h o poate realiza în doar 4.5 secunde. Viteza maximă pe care o poate atinge este limitată la 274 de km/h.

Alături de mecanisme de frânare şi o suspensie actualizată, dar şi setări unice pentru toate, de la unitatea de propulsie până la sistemele de protecţie şi asistenţă, cele mai puternic Velar combină personalitatea unei mașini de performanță cu capacitatea de off-roader a unui SUV premium de dimensiuni medii.

Vezi neapărat: (video) Test Drive: Am încercat noul Range Rover Velar în Norvegia

Noul model puternic se distinge printr-o gamă de îmbunătățiri vizuale și finisaje unice, care îi oferă un aspect mai atletic și atenție sporită la detalii, menținând în același timp proporțiile perfect optimizate ale maşinii originale și a siluetei sale distinctive.

La exterior, SUV-ul multi premiat includ o nouă bară de protecție frontală cu prize de aer mai mari pentru a răci atât motorul, cât şi mecanismele de frânare. O nouă grilă și mulaje laterale inferioare se combină cu o bară de protecție spate revizuită, care include acum două terminaţii duble ale eşapamentului.

Schimbările de la exterior se combină şi cu o formă reproiectată a panourilor dedesubtului care acoperă şi protejează trenul de rulare, pentru a putea “tăia” aerul mai eficient şi a asigura astfel o forţă aerodinamică mai bună.

Tot la exterior, inscripțiile Range Rover de pe capotă și hayon sunt diferite, cu un finisaj moletat pe elementele metalice. De asemenea, noul model este singurul ce poate fi comandat în culoarea metalizată Satin Byron Blue din paleta premium a diviziei SVO. În context, orice culoare nu s-ar alege dintre aceasta şi Firenze Red, Santorini Black, Corris Grey, Fuji White sau Indus Silver, pentru contrast, acoperişul SUV-ului va fi standard de culoare Narvik Black.

Printre alte elemente care sunt scoase în evidenţă la exterior sunt jantele distinctive din aluminiu forjat, care oferă un alt indiciu a performanței îmbunătățite a maşinii. Cu un design uşor şi măsurând 21 de inci, acestea cântăresc la fel ca şi jantele de 20 de inci ce sunt disponibile pe modelul de bază. Opţional, clienţii pot opta pentru jante de 22 de inci cu un finisaj Silver Sparkle unic.

Roțile mai mari susțin performanța maşinii, ajutând la generarea unei aderenţe mai bune și adăpostirea unor mecanisme de frânare mai mari. Pe Velar SVAutobiography Dynamic acestea reprezintă o construcţie din două piese pentru a optimiza greutatea. Discurile măsoară 395 şi 396 de mm pe faţă şi pe spate respectiv. De asemenea, canelurile care le au la suprafaţă disipă căldura mai eficient pentru a face față forțelor de frânare mai mari, generate în timpul condusului de înaltă performanță.

Puterea de oprire suplimentară este evidențiată de etrierele de frână vopsite în culoare roşie (cu patru pistoane în față şi glisante în spate), care prezintă inscripția Land Rover. Etriere vopsite într-un negru lucios sunt disponibile la comandă.

Exteriorul cu tentă sport este potrivit cu un sentiment sporit de lux în habitaclul cu o combinație de finisaje şi tapiţerii realizate cu atenţie. Cu cusături duble, perforată şi matlasată, pielea Windsor este unică pentru SVAutobiography Dynamic Edition și contribuie la sentimentul de lux interior. Clienții pot alege din patru combinații de culori (Ebony, Cirrus, Vintage Tan sau Pimento), care se vor regăsi şi pe scaunele reglabile în 20 de poziţii, încălzite, ventilate, cu funcții de memorie și de masaj, ca dotări standard doar pentru cele frontale.

Accente speciale în interior se extind la volanul sport unic, care dispune de margini special conturate și de padele din aluminiu pentru comutarea manuală a treptelor cutiei de viteze. În continuare, levierul rotativ al cutiei de viteze şi comutatoarele circulare de pe consola centrală dispun de un finisaj sofisticat moletat, plăcut la atingere.

Un pachet opțional din fibră de carbon pentru interior adaugă un simţ mai contemporan habitaclului, alături de o țesătură de oțel distinctivă, pedale sport și praguri iluminate. Panoul de bord digital de 12.3 inci va afişa cadranele virtuale într-un stil unic pe acest model, iar pe monitorul central, la pornirea motorului, va fi arătat un mesaj de întâmpinare.

Land Rover menţionează că toate aceste modificări nu au afectat volumul portbagajului şi nici capacitatea de rabatare a scaunelor spate în proporţie de 40:20:40.

Revenind la capitol tehnic, mai aflăm că noul Velar SVAutobiography Dynamic Edition a beneficiat de o serie de calibrări specifice pentru sistemul AWD, diferențialul spate activ cu blocare, transmisia cu opt trepte, servodirecție și suspensia pneumatică. Inginerii britanici de la SVO au petrecut 63.900 ore în acest sens, pentru a îmbunătăţi manipularea și reacția automobilului.

Pe lângă reglajul electronic de anvergură, barele anti ruliu modernizate reduc rola corporală în timpul virajelor dure, iar configurarea revizuită pentru amortizoarele adaptive funcționează în combinație cu arcurile suspensiei pneumatice pentru a livra un echilibru de calm și confort.

Sistemul de tracţiune integrală a fost îmbunătățit printr-o cutie de transfer capabilă să reziste la sarcinile mai mari generate de motorul V8 supraalimentat de 5.0 litri. Sistemul avansat Intelligent Driveline Dynamics distribuie cu precizie și imperceptibil cuplul motorului pentru a se potrivi condițiilor. Set-up-ul poate redirecţiona spre puntea spate până la 100% din tot cuplul, în funcție de necesitate.

Servodirecţia asistată electric şi sensibilă la cel mai mic schimb de viteze este o dotare standard. Aceasta nu numai că reduce la minim efortul de a menţine o viteză optimă în timpul procesului de parcare, ci şi oferă un control precis și direct la viteze mai mari, în timp ce modul de rulare Dynamic a fost îmbunătățit, optimizând direcția, suspensia și setările de transmisiei.

Printre alte dotări care se oferă standard pe această maşină se numără un eşapament sport. Cu supape active şi cu o greutate mai mică cu 7.1 kg, sunetul care îl redă este mai plăcut, iar debitul său de gaze crescut ajută la deblocarea unei anumite performanțe sporite a modelului emblematic.

Încă o deosebire de un Velar obişnuit este că acest model nou are un rezervor pentru benzină cu un volum de 82 litri, pentru o autonomie totală estimativă de 483 de km.

Noul Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic va fi disponibil pe piaţă doar timp de un an de la data startului vânzărilor! Maşina poate fi deja pre-comandată. În Marea Britanie are un preţ de start de 86.120 de lire sterline.

Caracteristicile detaliate ale maşinii:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/