(video) Premieră: Noua generaţie Hyundai i20 se prezintă în toate detaliile

Hyundai prezintă toate detaliile despre noua generaţie a modelului compact i20 pe care a început să o anunţe de curând. Premiera-i publică va avea loc peste câteva zile la Salonul Auto de la Geneva.

Compania spune că noul i20 prezintă un design revoluționar și ambițios, care urmează noul limbaj de firmă Sensuous Sportiness în premieră pentru un model european. Cu cele mai bune caracteristici de conectivitate și cel mai cuprinzător pachet de siguranță din clasa sa, stabilește noi standarde pentru o mașină din segmentul B.

Comparativ cu predecesorul său, proporțiile noului i20 au fost făcute mai dinamice, asigurând în același timp că este practic pentru navigarea în zonele urbane aglomerate. Poziția sa vizuală este îmbunătățită prin acoperișul coborât (-24 mm), corpul mai lat (+30 mm) și lungimea crescută (+5 mm), în timp ce ampatamentul a fost, de asemenea, crescut mărit cu 10 mm. Producătorul mai spune că dimensiunile optimizate asigură un spațiu sporit pentru pasagerii din spate. Şi volumul portbagajului a fost mărit cu 25 litri, oferind 351 de litri în total.

Caracterul elegant al noului i20 este pus în evidență prin barele de protecție față/spate remodelate, cu un aspect dinamic, precum și prin noua sa grilă de radiator. Din lateral privit oferă proporții energice care sunt amplificate printr-o linie mai multe linii scoase în relieg și un design unic al montanţilor C. Între timp, semnătura luminoasă reproiectată se vede din lateral cum se conectează perfect cu partea din spate, accentuând lățimea și poziția noului i20. Împreună, aceste caracteristici exterioare ilustrează cât de modern este automobilul, oferind în același timp un sentiment premium pentru șoferi.

Caroseria automobilului poate fi vopsită acum în una din cele 10 culori disponibile (+4 noi), iar pentru mai multă personalizare pot fi combinate cu acoperişul vopsit în nuanţa Phantom Black. Jantele din aliaj nou proiectate măsoară 17 inci. Farurile şi stopurile sunt LED.

Cu o serie de îmbunătățiri interioare, clienții noului model vor putea beneficia de timp de calitate petrecut în interiorul vehiculului. Designerii Hyundai au căutat soluții estetice și tehnice inovatoare pentru a transmite proporțiile sale elegante, creând în același timp un aspect proaspăt și atrăgător.

Spațiul interior atinge o senzație aerisită în interiorul cabinei, în timp ce apare sculptată și atrăgătoare. Un element evidențiat este o lamă orizontală care acoperă tabloul de bord înalt și proeminent. Acest lucru îi conferă un aspect foarte neconvențional, făcând partea frontală a maşinii să arate neted și larg.

Ușile noului i20 îmbrățișează tabloul de bord într-un mod elegant, senzual, fiind inspirate de formele găsite în natură. Sculptura ușilor se potrivește perfect cu secțiunea panoului de instrumente. Volanul său rafinat este echipat cu o serie de comutatoare moderne, în timp ce accentele sale de culoare sunt de asemenea potrivite în interior.

Ocupanții noului i20 se pot bucura, de asemenea, de un sistem de iluminare ambientală datorită tehnologiilor LED. Suplimentar, culorile pentru decor şi tapiţerie pot varia de la: Black Mono, Black & Gray sau Black Mono & Yellow Green. Vom actualiza acest articol cu imagini ale interiorului ulterior, pentru ca să vedeţi cum arată.

Tot noul Hyundai i20 va oferi conectivitate de cea mai bună calitate, cu o gamă largă de funcții de înaltă tehnologie. Interfeţele Apple CarPlay și Android Auto, oferite acum fără necesitatea conectării telefonului la maşină printr-un cablu, le va permite clienților să reflecte funcționalitatea smartphone-urilor lor care rulează iOS sau Android. Pentru a spori eleganța și confortul vizual al interiorului, noul panou digital de 10.25 inci și ecranul tactil central opţional de 10.25 inci (pentru audio, video şi navigaţie) au fost combinate vizual (standard monitorul central este un ecran tactil de 8 inci cu Display Audio). Ecranul tactil de top oferă, de asemenea, funcționalitate pe ecran split pentru multitasking!

O placă de încărcare wireless încorporată în consola centrală înseamnă că viitorii proprietari nu vor mai trebuie să folosească un cablu pentru a-și încărca smartphone-urile. În plus, un port de încărcare USB este disponibil pentru pasagerii din spate. Pentru o mai mare distracție în mașină, noul i20 devine primul model Hyundai din Europa care oferă un sistem audio premium marca Bose. Opt difuzoare, inclusiv un subwoofer, sunt plasate strategic în întregul vehicul pentru o experiență audio de înaltă calitate.

Mai mult, noul i20 oferă tehnologia Bluelink a Hyundai, care oferă o gamă largă de servicii Connected Car, cum ar fi Hyundai LIVE Services, precum și funcții la distanță prin intermediul aplicației pentru smartphone-uri Bluelink. Bluelink vine cu un abonament gratuit pe o perioadă de cinci ani. Caracteristicile sale sunt:

  • Servicii Hyundai LIVE: informații despre trafic în timp real furnizate de TomTom, benzinării/locuri de parcare (cu prețuri), camere şi radare care măsoară viteza (dacă se permite legal în ţara respectivă) și actualizări meteo.
  • Recunoaștere vocală online: recunoaștere puternică a vocii online (bazată pe cloud) cu înțelegerea limbajului natural.
  • Servicii ale aplicației Bluelink:
    • Find my car: șoferii își pot localiza vehiculul cu ușurință într-un spaţiu de infrastructură necunoscut.
    • Remote services: șoferii își pot bloca mașinile de la distanță.
    • Send to car (POI): căutați puncte de interes locale și trimiteți rezultate către sistemul de navigație al mașinii.
    • Securitate: notificare despre acţionarea sistemului de alarmă a maşinii.
    • Întreţinere: primirea unui raport despre starea maşinii (de exemplu, presiunea în anvelope), dar şi alte informații despre conducere.

Într-un final, la capitolul tehnologii, se includ şi cele de asistenţă a şoferului. Hyundai spune că are în suita SmartSense unele sisteme care în genere nu se găsesc în segmentul B de maşini. Printre acestea se numără în premieră: Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Leading Vehicle Departure Alert (LDVA), Lane Following Assist (LFA), Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA), Rear Cross-traffic Collision Assist (RCCA), Parking Collision-Avoidance Assist – Reverse (PCA-R), Parking Assist (PA), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) – acum cu detectarea bicicliştilor şi pietonilor la deplasarea în marşarier, alături de bine cunoscutele: sistem de menţinere în bandă – Lane Keep Assist System (LKA), sistem de monitorizare a atenţiei şoferului – Driver Attention Warning (DAW) şi sistem de asistenţă la comutarea fazelor farurilor – High Beam Assist (HBA). În plus, există standard montat şi un sistem eCall, care permite ocupanților vehiculului să contacteze serviciile de urgență apăsând un buton. În plus, sistemul se activează automat dacă airbag-urile se declanşează.

Iar pe partea de motoare situaţia este următoarea – două motoare care corespund normelor Euro 6d şi au standard sistem Idle Stop and Go, cu trei opțiuni de transmisie.

În vârful gamei este un benzinar turbo cu trei cilindri 1.0 T-GDi în variantă cu 100 CP/172 Nm sau 120 CP/200 Nm. Pentru prima dată, pe acest motor poate fi aplicat un sistem mild hybrid de 48 de volți, fie ca opțiune pentru versiunea cu 100 CP, fie standard pentru cel cu 120 de CP. Sistemul de 48 de volți contribuie la reducerea cu 3-4% a consumului de combustibil și a emisiilor de CO2 . În ceea ce privește transmisia, sistemul de 48 de volți este disponibil în combinaţie cu o transmisie cu șapte trepte şi dublu ambreiaj (7DCT) sau cu o nouă transmisie manuală inteligentă cu șase trepte (iMT). iMT poate decupla motorul de la transmisie după ce șoferul eliberează acceleratorul, permițând mașinii să intre în modul “coasting” și să economisească combustibil.

Atunci când nu este conectat la sistemul mild hybrid de 48 de volți, motorul 1.0 T-GDi cu 100 CP este disponibil în combinaţie cu ambele cutii de viteze anterior menţionate. Un motor natural aspirat de 1.2 litri şi cu patru cilindri este de asemenea disponibil ca variantă de start. Produce 84 CP/118 CP și este cuplat la o transmisie manuală în cinci trepte.

Noul i20 este cea de-a treia generație a modelului de succes al Hyundai, care a fost lansat pentru prima dată în 2008 şi reprezintă calitate, fiabilitate și practicabilitate. În plus față de acești piloni de bază, noul i20 introduce un stil complet nou, dinamic. Noua sa generaţie va fi produsă în Europa la uzina Hyundai din Izmit, Turcia.

https://player.vimeo.com/video/400557988

Specificaţii tehnice complete:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-noul-hyundai-solaris-accent-facelift-a-debutat-in-federatia-rusa-ce-s-a-schimbat/

(video) Premieră europeană: Noile Hyundai i30 Hatchback, Fastback şi Wagon facelift

(video) Premieră: Noul Hyundai Prophecy Concept EV – cu două joystick-uri în loc de volan

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/