(video) Premieră în Japonia: Noua Toyota Corolla Sport, cu tracţiune integrală, costă puţin peste 20000 de euro

Distribuie:
 • 52
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Odată cu noul Crown, Toyota a prezentat în cadrul unui eveniment special noua generaţie a hatchback-ului Corolla pentru piaţa locală. În Japonia modelul se va numi Corolla Sport şi spre deosebire de maşina în versiune americană este disponibilă nu doar cu o tracţiune faţă, ci şi cu una integrală!

Noua Toyota Corolla Sport se va vinde cu doar două unităţi de propulsie. Prima este o unitate de propulsie hibridă, compusă dintr-un motor pe benzină de 1.8 litri 2ZR-FXE cu 98 CP/142 Nm, un electromotor cu 72 CP/163 Nm. Combinat produce 122 CP.

Al doilea agregat este un benzinar turbo 8NR-FTS de 1.2 litri, care produce 116 CP şi 185 Nm de cuplu.

Sistemul de tracţiune integrală va fi disponibil doar în combinaţie cu motorul de 1.2 litri. Cutia de viteze va fi în ambele cazuri un variator Super CVT-i, capabil să imită funcţionarea unei cutii secvenţiale cu 10 trepte. Din august 2018 va fi pusă la dispoziţie şi o transmisie manuală inteligentă iMT.

Noua Corolla Sport mai vine dotată cu un sistem de control al vectorului de tracţiune ACA (foloseşte mecanismele de frânare) şi o suspensie adaptivă AVS cu cinci regimuri de funcţionare.

În total vor fi disponibile trei nivele de echipare: G, G „X” şi cel superior G „Z”. Printre dotări se numără sistem multimedia cu ecran de 7 inci, două tipuri de scaune cu profil sportiv, sistem de iluminare ambientală, inserţii decorative, sistem de încărcare wireless pentru telefoane, volan încălzit şi multe altele.

Standard mai vine un complex Toyota Safety Sense 2 cu: sistem de frânare automată cu detectare a pietonilor şi bicicliştilor (funcţionează şi în întuneric şi la deplasarea cu spatele), sistem de menţinere în bandă, sistem de recunoaştere a marcajelor rutiere, sistem de comutare automată a luminilor de drum cu cele de întâlnire, cruise control activ, etc.

Mai mult, la fel standard, Corolla Sport are un modul de comunicaţii numit DCM (Data Communication Module), prin intermediul căruia se poate avea acces la un şir de servicii de la distanţă, cum ar fi: starea tehnică şi fizică a maşinii sau solicitarea unor sfaturi de la mecanicii din service.

De asemenea, acest modul include două sisteme de notificare de urgenţă. Primul, HelpNet, anunţă automat operatorul de la serviciul pentru apeluri de urgenţă în cazul acţionării airbag-urilor, iar al doilea, Call Net, evaluează cât de grav a fost avariat automobilul în cazul unui accident şi în dependenţă de acest lucru poate chema un elicopter al salvatorilor la locul accidentului localizat prin satelit.

În Japonia, preţul de start pentru noua Toyota Corolla Sport este de 16.700 de euro şi poate depăşi 21.000 de euro (sume calculate din yeni japonezi după cursul actual de schimb). Se planifică vânzarea a minim 2.300 de unităţi lunar, iar publicul ţintă va fi compus din clienţi tineri.

Amintim că în Europa, modelul Corolla Hatchback va fi vândut din a doua jumătate a acestui an sub forma noului Auris.

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 52
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...