(video) Premieră: Noul Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport – cu uşi şi spoiler din in şi canabis

La trei ani după premiera primului Cayman GT4 Clubsport, Porsche dezvăluie acum succesorul său: noul 718 Cayman GT4 Clubsport, o maşină ce reprezintă o dezvoltare ulterioară a modelului de succes de la Weissach.

Pentru prima dată, maşina de circuit este disponibilă în două versiuni: modelul “Trackday” pentru șoferii amatori de curse ambițioase și varianta “Competition” pentru cursele auto naționale și internaționale.

În dezvoltarea noului 718 Cayman GT4 Clubsport, accentul a fost pus nu numai pe îmbunătățirea manevrabilității și pe timpul mai rapid de parcurgere a unui tur a unui circuit, dar și pe utilizarea durabilă a materiilor prime. Noul 718 Cayman GT4 Clubsport este prima mașină de curse de producție în serie care are în componenţa corpului său părţi realizate din materiale compozite din fibre naturale.

Portierele și spoilerul din spate sunt fabricate dintr-un amestec de fibre organice, care sunt obținute în principal din subproduse agricole precum inul sau fibrele de cânepă și prezintă proprietăți similare cu fibra de carbon în ceea ce privește greutatea și rigiditatea.

De livrarea puterii răspunde un motor boxer de 3.8 litri şi cu șase cilindri, care produce 425 CP la 7.500 rpm şi 425 Nm la 6.600 rpm. Comparativ cu predecesorul său, aceasta reprezintă o creștere a performanţei de 40 CP. Puterea este transferată pe roțile din spate printr-o cutie de viteze cu șase trepte şi dublu ambreiaj, dar şi printr-un diferenţial blocabil mecanic pe puntea din spate.

Suspensia frontală cu arcuri ușoare este preluată de la fratele mai mare 911 GT3 Cup. Sistemul de frânare de curse include discuri din oțel pe toate roţile cu un diametru de 380 milimetri. Greutatea maşinii este de 1.320 de kilograme pentru că este livrată cu o cușcă de siguranță sudată, un scaun de curse și un sistem de prindere cu centuri de siguranţă în șase puncte.

După cum am menţionat, versiunea de bază “Trackday” este destinată șoferilor amatori care doresc să participe la evenimente private și de club, fără efort și cheltuieli mari. Vehiculul este echipat cu un dispozitiv fix de amortizare a șocurilor. Sistemele ABS, ESC și sistemul de asistență pentru controlul tracțiunii asigură manevrarea la limită și pot fi dezactivate. De asemenea, o astfel de maşină este livrată cu un sistem de climatizare, o trapă de salvare în acoperiș, un stingător de incendiu și un rezervor de combustibil de siguranță FT3 cu un volum de 80 de litri. Vehiculul nu este omologat pentru circulaţia pe drumurile publice, dar poate fi întreținut la toate centrele Porsche.

Modelul “Competition” prezintă o serie de detalii relevante pentru curse. Amortizoarele pot fi ajustate în trei nivele. Rezervorul de combustibil are un volum de 115 litri şi este potrivit pentru evenimente pe distanțe lungi. Datorită unui sistem de echilibrare a frânării, polaritatea balanței poate fi reglată infinit între puntea față și cea din spate. Acest automobil mai are un sistem “air jack” care ridică maşina de la sol şi garantează un pit stop rapid. Volanul de curse ce poate fi scos rapid a fost preluat de la modelul 911 GT3 R şi asigură o gamă largă de opțiuni de ajustare pentru nevoile individuale ale șoferilor. Un sistem automat de stingere a incendiilor adaugă o altă caracteristică de siguranță.

Ambele maşini pot fi comandate acum, iar livrările către echipe şi şoferi amatori din toată lumea vor începe din februarie. Preţurile încep de la 134.000 şi 157.000 de euro fără taxe aplicabile în diverse ţări diferit.

Primul Porsche Cayman GT4 Clubsport a fost livrat în 421 de exemplare.

Specificaţii complete:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/