(video) Premieră: Volvo FH cu I-Save – Cel mai bun autocamion de cursă lungă

Când vine vorba despre combustibil, important nu este doar cât puteți economisi, ci mai ales ce puteți realiza cu fiecare litru. Obținerea unui echilibru perfect între economia de combustibil, manevrabilitate și performanță nu a fost o sarcină ușoară. Până acum.

Cu noul Volvo FH cu I-Save, puteți reduce consumul de combustibil, fără a compromite nici productivitatea, nici bucuria de a conduce.

Volvo FH cu I-Save este ideal pentru majoritatea activităților de transport de cursă lungă. Fiecare aspect a fost adaptat pentru activitățile solicitante de cursă lungă făcând din aceasta o investiție care a meritat. Mai ales dacă dumneavoastră sau șoferii dumneavoastră conduceți pe distanțe lungi, de exemplu, 120.000 km/an sau mai mult. Cu alte cuvinte, cu cât distanțele pe care le parcurgeți sunt mai lungi, cu atât puteți economisi mai mult, și astfel transportul devine mai profitabil.

Volvo FH cu I-Save combină noul motor Volvo D13TC – cel mai eficient motor Volvo de până acum în privința consumului de combustibil – cu un set de caracteristici ultramoderne pentru economisirea combustibilului. Printre exemple se numără versiunea actualizată I-See bazată pe hărți și I-Shift cu software optimizat pentru transporturile de cursă lungă. Îmbinând toate aceste caracteristici în Volvo FH, a fost creat cel mai bun autocamion de cursă lungă.

Vezi şi: (video) O soluţie premieră. Camioane Volvo FH vor transporta piatră de calcar, fără şofer, dintr-o carieră din Norvegia

https://www.youtube.com/watch?v=kAtPOPLYFRU

Volvo FH cu I-Save este fantastic pentru economia de combustibil. Prin combinarea motorului D13TC cu Pachetul pentru combustibil dedicat transportului de cursă lungă, acest autocamion reduce costurile privind combustibilul cu până la 7% pentru operațiunile de cursă lungă.*

Fiecare caracteristică a acestui vehicul, de la noile axe spate cu coeficient de frecare redus până la forma interioară a pistoanelor, a fost proiectată pentru a promova eficiența consumului de combustibil și a reduce costurile cu combustibilul. Dar, mai sunt încă două avantaje majore.

Primul avantaj constă în motorul cu tehnologia Turbo Compound, echipat cu un sistem de recirculare a gazelor de eșapament (EGR) cu răcire, care reduce cantitatea de oxid de azot degajată în timpul procesului de combustie. Acest lucru înseamnă că este nevoie de mai puțin AdBlue, ceea ce contribuie la reducerea costurilor totale cu combustibilul.

* D13TC Euro 6 pasul D cu Pachet pentru combustibil dedicat transportului de cursă lungă (I-Save) comparativ cu D13 eSCR Euro 6 pasul D. Economia efectivă de combustibil poate diferi în funcție de mai mulți factori, cum ar fi utilizarea pilotului automat, topografia reală, experiența la volan a șoferului și condițiile meteo.

Al doilea, Volvo FH cu I-Save vă permite să conduceți mai mult timp într-o treaptă de viteză superioară la turații reduse, contribuind astfel la un stil de condus mai lin și mai liniștit. Șoferii se mai pot aștepta la un răspuns mai rapid la cuplu, autocamionul devenind astfel și mai atractiv.

Motorul puternic D13TC produce un cuplu mai mare cu 300 Nm, la turații reduse. Acest lucru înseamnă că aveți nevoie de o accelerație redusă și de mai puțin combustibil pentru a menține o viteză constantă în traficul de pe autostradă.

În combinație cu I-See, motorul face posibilă abordarea dealurilor și a drumurilor înclinate într-o treaptă de viteză superioară, economisind astfel combustibil fără a pierde din viteză. Cuplul suplimentar permite, de asemenea, obținerea unei viteze medii mai mari, deosebit de importante la urcare. Toate aceste elemente îi oferă acestui autocamion o productivitate ridicată și un consum redus de combustibil.

Volvo FH cu I-Save include motorul extrem de eficient D13TC și un pachet unic de caracteristici pentru economisirea combustibilului. Toate caracteristicile I-Save sunt concepute și testate pentru a oferi o economie de combustibil dovedită pentru transporturile de cursă lungă. Iată care sunt acestea:

  • Motorul puternic D13TC – Motorul extrem de eficient D13TC este echipat cu pistoane cu interior ondulat brevetate și cu tehnologia Volvo Turbo Compound. Este disponibil în versiuni de 460 și de 500 CP.
  • I-See bazată pe hărți actualizate – I-See utilizează informațiile despre drumul care urmează pentru a folosi în mod optim energia cinetică atunci când autocamionul este condus pe un teren deluros. Această caracteristică se ocupă de selectarea treptei de viteză, de accelerație și de frâna de motor atunci când se activează I-Cruise. I-See oferă hărți noi, la rezoluție înaltă, pentru o poziționare topografică cu grad mai mare de exactitate.
  • I-Shift cu software optimizat pentru transporturile de cursă lungă – Fiind conceput special pentru condusul eficient pe autostradă, I-Shift cu software optimizat pentru transportul de cursă lungă va economisi combustibil. Atunci când vă deplasați în modul Economic, fiecare schimbare a treptelor de viteză este sincronizată cu exactitate, astfel încât motorul să poată funcționa la cea mai eficientă turație.
  • I-Cruise cu I-Roll – I-Cruise vă ajută să mențineți o viteză constantă în timp ce ajustați viteza pentru a reduce consumul de combustibil. De asemenea, ajută la menținerea unei viteze medii ridicate, pentru creșterea productivității, contribuind totodată asigurarea unei călătorii mai sigure și mai confortabile. Atunci când coborâți o pantă, I-Roll decuplează automat motorul, pentru a folosi inerția autocamionului în loc să consume combustibil.
  • Punte spate nouă, cu un consum eficient de combustibil – Noua punte spate transmite puterea motorului către roțile vehiculului cu un coeficient de frecare redus. Oferind raportul de transmisie potrivit pentru transporturile de cursă lungă, aceasta funcționează în armonie perfectă cu motorul Volvo D13TC și cu I-Shift, pentru o eficiență sporită a consumului de combustibil.
  • Oprire motor la ralanti – Această caracteristică oprește automat motorul după 2.5 minute de funcționare la ralanti, pentru a economisi combustibil și a reduce emisiile.
  • Pompă de servodirecție – Pompa de servodirecție cu debit variabil poate avea un efect pozitiv asupra economiei de combustibil, mai ales atunci când fiecare picătură contează.

În final, șoferul este cel care face diferența. Mai ales atunci când vine vorba de condusul în condiții de siguranță și de consumul eficient de combustibil. Din acest motiv, Volvo FH cu I-Save este proiectat pentru a-l sprijini și a-l inspira pe șofer de-a lungul fiecărui kilometru parcurs.

Oferă o combinație de manevrabilitate și confort de nivel mondial, astfel încât fiecare cursă să devină mai satisfăcătoare și mai productivă. Ajută la îndeplinirea sarcinilor la timp, profitând în același timp de fiecare picătură. Într-adevăr, condusul nu a fost niciodată atât de plăcut, economisind combustibil, în același timp!

Vezi şi: (video) Fantastic! Volvo Trucks a făcut un cap tractor electric autonom care nu este mai înalt decât un om

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/