(video) Prototipul noului Honda Insight are un sistem de propulsie hibrid de ultimă generaţie

Înainte de premieră la Salonul Auto de la Detroit, compania Honda a ţinut să dezvăluie mai multe detalii despre prototipul noii generaţii a modelului Insight. Automobilul cu tendinţe ecologice va fi pus în mişcare de un sistem de propulsie hibrid de ultimă generaţie, compus din două motoare.

Prototipul noului Honda Insight ascunde sub capotă un benzinar de 1.5 litri care funcţionează pe baza ciclului Atkinson. Acesta va fi asistat de un electromotor şi acesta din urmă, la rândul său, de un set de acumulatori din litiu-ion. Care sunt caracteristicile acestui tot întreg deocamdată nu se cunoaşte.

În general, noul Insight va putea rula mulţi kilometri pe baza energiei electrice doar, iar în acest regim motorul cu ardere internă va servi drept un generator al acestei energii.

Vezi şi: (foto) Honda vine la Detroit cu prototipul noii generaţii Insight, transformat într-un sedan

Honda mai menţionează că în noul sedan cu cinci locuri vor exista scaune tapiţate cu piele perforată, un panou de bord digital cu o dimensiune de şapte inci, un sistem multimedia cu ecran tactil de opt inci, suport Apple CarPlay şi Android Auto, punct de acces Wi-Fi şi posibilitatea de a primi actualizări OTA (Over-the-air).

Nu va lipsi şi un pachet complex de sisteme de siguranţă Honda Sensing. Acesta va fi compus din sistem activ de frânare automată, sistem de menţinere în bandă, cruise control adaptiv, funcţie de urmărire a automobilului care rulează în faţă, sistem de recunoaştere a indicatoarelor rutiere, etc.

Honda afirmă că decizia de a reîntoarce pe piaţă modelul Insight este parte a strategiei de electrificare a gamei sale de maşini. Insight va fi unul din modelele ecologice ale companiei, alături de Accord Hybrid, varianta pe hidrogen Clarity Fuel Cell, varianta electrică Clarity Electric şi varianta Clarity Plug-in Hybrid.

Exemplare din a doua generaţie Honda Insight se pot găsi şi pe drumurile din Republica Moldova.

Vezi şi: (foto) Din 180000 km în 80000 km! O nouă mașină cu kilometraj întors, găsită în Chișinău

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/