(video) Record Guinness: Cea mai mare paradă de maşini care s-au deplasat simultan cu autopilot

Reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness anunţă că au înregistrat recordul pentru cea mai mare paradă de maşini care au rulat simultan în regim autopilot. S-a întâmplat încă în ziua de 28 noiembrie 2018, însă anunţul a fost făcut abia recent.

Vezi şi: (video) Autopilotul perfect? Un fost angajat Uber a mers dintr-un capăt îl altul al Americii fără să atingă volanul unui Prius

Aşadar, acum două luni, 55 de SUV-uri construite de producătorul chinez Changan Automobile au stabilit un nou record pentru cea mai mare paradă cu mașini autonome pe pista de testare Dianjiang din Chongqing, China.

În timpul înregistrării recordului, automobilele au rulat cu o viteză de 30 de km/h. Fiecare trebuia să parcurgă o distanţă totală de 3.2 km, iar distanţa dintre maşini, în timp ce se deplasau, nu trebuia să fie mai mare decât două lungimi. Condiţiile erau necesare de respectat cu stricteţe pentru ca performanţa să poată fi înregistrată.

Toate maşinile au avut nevoie de 9 minute şi 7 secunde pentru a parcurge traseul.

Vezi şi: (video) Cea mai mare paradă de maşini Land Rover a fost înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness

Pentru a putea stabili uimitorul record, Changan Automobile a făcut unele modificări la sistemele de pilotare automată (se menţionează că nu e un simplu cruise control) ale mașinilor:

  • Senzorii: inginerii au îmbunătățit capacitatea maşinilor de a detecta limitele benzii în care vor circula și poziția mașinii din faţă. Fiecare vehicul îşi identifica poziţia sa în mod corect cu precizie de câţiva centimetri.
  • Decizia şi controlul mişcărilor: s-a modificat timpul de răspuns al mașinilor în modul dinamic de la 5% la 1%, datorită paradei controlate pe pista de testare, pista având mai puține variabile decât condițiile normale ale unui drum obişnuit.

Încă o regulă a fost ca, şoferii prezenţi în spatele volanului pentru a interveni în caz de pericol doar, să nu atingă deloc volanul.

Vezi şi: (video) Record Guinness: Primul electromobil care a ajuns la o altitudine de 5715 metri

Vezi şi: (video) Record mondial: Cea mai mare paradă de maşini în caroserie pick-up a avut loc pe Nurburgring

Vezi şi: (video) O coloană uriaşă de camioane a fost formată la Istanbul pentru a stabili un record

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/