(video) Record mondial Guinness: 126 de maşini au făcut burnout concomitent

La cel mai mare festival de automobile din Australia, Summernats, a fost stabilit un record mondial pentru burnout simultan. La eveniment au participat 126 de mașini.

Realizarea va fi înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness.

Australienii au reușit să bată recordul anterior care a fost stabilit în Arabia Saudită. Atunci au fost “arse” anvelopele a 119 automobile în același timp. Înainte de recordul arabilor, unul le-a aparținut la fel australienilor – cu 103 mașini.

La stabilirea actualului record au participat o varietate de mașini – hot-rod-uri, mașini moderne tunate, dar și modele clasice. Unele au folosit anvelope speciale, care, la frecarea cu asfaltul au generat fum color. Întregul proces a durat aproximativ 30 de secunde.

În acest an, festivalul Summernats a adunat peste 100.000 de spectatori și 2.500 de mașini. Însăşi festivalul are loc la începutul fiecărui an din 1988 şi până în prezent. Timp de patru zile au loc diverse competiţii cu maşini, în mare parte fiind bazate pe burnout. Vezi în galeria foto de mai jos cum a fost în acest an.

Vezi şi: (video) Ştiai asta? Temperatura pe care o ating anvelopele în timpul unui burnout

Vezi şi: (video) Un bărbat din Australia şi-a filmat copilul de 5 ani cum face burnout. Poliţia investighează cazul

Vezi şi: (video) Orice versiune Ford Mustang nu ţi-ai cumpăra, acum toate pot face burnout

Vezi şi: (video) Un ucrainean şi-a făcut un ZAZ-968 care poate face drift şi burnout

GALERIE FOTO (sursă: Speedhunters)

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/