(video) Şapte generaţii Porsche 911 – partea a II-a. Modelul seriei G: 911-ul care şi-a luat avântul cu inovaţii tehnice

Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

La data de 27 noiembrie 2018, a opta generație a modelului Porsche 911 își va sărbători premiera mondială în Los Angeles. Se va întâmpla asta după 55 de ani de la debutul modelului original 911.

Va fi un eveniment foarte special şi este un motiv suficient pentru a arunca o privire înapoi la cele șapte generații anterioare. Vom publica şapte articole dedicate şi să continuăm povestea cu o doua generaţie.

Iată primul: (video) Şapte generaţii Porsche 911 – partea I. Originalul 911: capodopera de la Zuffenhausen

Modelul 911 a intrat în următorul deceniu din 1973 şi s-a reţinut chiar mai mult. În toată această perioadă s-au făcut poate cele mai multe şi mai mari schimbări din toată istoria coupeului. Producătorul auto din Stuttgart a început să folosească motoare turbo puternice pe modelele sale de top şi confecţiona o caroserie galvanizată pentru fiecare maşină, fiecare! De asemenea, o dată cu această generaţie a fost lansat în premieră modelul Cabriolet şi Speedster, pe lângă Targa evident.

Cu toate acestea, modelul care de atunci avea un viitor asigurat, de lungă durată, a trebuit să dovedească cât de adaptabil poate fi. Cele mai stricte reglementări de siguranță din SUA au cerut ca toate autoturismele noi să reziste la o coliziune făcută la o viteză de 8 km/h, fără a se deteriora atunci când sunt conduse înainte sau înapoi. Prin urmare, nemţii din Zuffenhausen a introdus barele de protecție cu buze din cauciuc, care sunt caracteristice doar modelului din seria G. Aceste bare de protecție pot fi comprimate cu până la 50 de milimetri, fără a afecta componentele importante ale autovehiculului. Energia rezultată în urma coliziunii este absorbită de amortizoare flexibile de impact, care pe modelele americane se găseau standard, iar pentru toate celelalte pieţe era o opţiune.

În plus, siguranța în general a fost foarte importantă pentru generația a II-a. Acest lucru a fost demonstrat în mai multe detalii, de la centurile de siguranță standard în trei puncte și scaunele din față cu tetiere integrate până la suprafețele de impact ale noului volan sport.

Motorul cu șase cilindri din noul 911 standard a avut deja la dispoziție un volum de 2.7 litri, asemenea modelului 911 Carrera RS de generație anterioară. Aceasta a crescut până la 3.0 litri la scurt timp după aceea. Începând cu anul 1983, volumul a crescut şi mai mult, până la 3.2 litri, iar pe modelul 911 SC RS dezvolta 250 de CP. Potențialul enorm de dezvoltare al motorului boxer, răcit cu aer, a însemnat că există întotdeauna loc pentru mai multe surprize.

Motorul boxer de 3.0 litri din spatele modelului 911 Turbo a atins niveluri de putere mult mai mari începând din 1974. Tehnologia turbocharger adoptată din motorsport a alimentat inițial această mașină super sport cu un total de 260 de CP. Din 1977, un intercooler suplimentar și o creștere a volumului până la 3.3 litri a oferit un impuls suplimentar, rezultatul fiind unul impresionant – 300 de CP şi 412 Nm!

Acest lucru a fost tradus în valori de performanță practic nemaipomenite la mijlocul anilor 1970: 5.2 secunde pentru un sprint de la 0 la 100 km/h era la fel de incredibil ca o viteză maximă de peste 260 km/h. O altă legendă s-a născut cu apariţia modelului Turbo.

Cu toate acestea, la orizont s-au adunat nori negri: noile mașini sport de la Porsche cu tehnologie transaxle (motorul pe faţă şi transmisie pe puntea spate), cum ar fi seriile 924 și 944 cu propulsoare cu patru cilindri, sau seria 928 cu opt cilindri, au intenţionat să pătrundă pe urmele lui 911. Cu toate acestea, nu s-a ajuns până la asta.

Porsche a luat mai apoi o decizie corectă: o schimbare în strategie. Viitorul lui 911 a fost, prin urmare, asigurat pentru moment. Începând cu anul 1982, o versiune Cabriolet a fost de asemenea oferită pentru prima dată alături de Coupe și Targa. Acest lucru a fost urmat chiar de un 911 Carrera Speedster în 1989, marcând sfârșitul celei de-a doua generații 911: un număr de 2.103 exemplare au fost făcute şi livrate cu un corp lat în stilul modelului Turbo şi doar 171 au fost pentru export într-o versiune slim.

A doua generaţie a stat pe piaţă tocmai 16 ani şi astfel a fost loc de crearea unei mulţimi de variaţii pe baza celor patru caroserii. Între 1973-1989 s-au construit 198.496 de maşini, toate minunate.

Infografic despre a doua generaţie Porsche 911:


Distribuie:
 • 8
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...