(video) Singurul producător român de autobuze va livra la Chişinău 13 unităţi cu motoare Mercedes-Benz Euro VI

Distribuie:
 • 72
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

(update) Autobuzele moderne, produse în România, s-ar putea să nu ajungă să presteze servicii chișinăuienilor chiar dacă uzina românească a câștigat licitația. Asta pentru că o altă companie, care la fel a participat la licitația respectivă, a contestat rezultatele.

„Altă companie care nu a fost anunțată câștigător a depus o contestație și urmează să fie examintă. Deja depinde de hotărârea Comisiei Naționale pentru examinarea Contestațiilor”, a declarat pentru tv8 Iacob Capcelea, director Parcul Urban de Autobuze.


Premieră pentru BMC Trucks România, singurul producător român de autobuze şi pentru Parcul Urban de Autobuze de la Chişinău. Uzina din preajma oraşului Bucureşti va livra în premieră produse peste hotare, iar întreprinderea municipală va importa astfel pentru prima dată unităţi de transport public produse peste Prut!

Vezi şi: Daimler Buses a primit cea mai mare comandă de autobuze Citaro din istoria sa

BMC Trucks a câştigat un contract de aproape două milioane de euro pentru livrarea a 13 autobuze la Chişinău, după ce a câştigat şi licitaţia desfăşurată în 3 noiembrie la sediul Parcului Urban de Autobuze, regia de transport local din Chişinău. Pe lângă BMC Trucks au mai participat Eximotor (o firmă locală) şi Carpat Belaz Service, filiala din Moldova a producătorului omonim de autobuze din Belarus.

„Este vorba despre 13 autobuze, de 12 metri lungime, oferite la un preţ de 147.000 de euro, fără TVA. Livrarea se va face în 90 de zile, fără probleme pentru noi, le avem deja pe stoc”, spune acţionarul majoritar BMC Romania, Sinan Kilici.

Contractul are o valoare exactă de doar 1.9 milioane de euro şi va fi finalizat în februarie 2018, scrie capital.ro

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!


Anterior derulării licitaţiei, un autobuz românesc de model Euro Bus Diamond a fost trimis la teste la Chişinău. Acesta a putut fi văzut pe străzi cu inscripţia „produs în România”.

Un astfel de autobuz este pus în mişcare de un motor diesel Mercedes-Benz OM 936, care corespunde standardelor Euro VI. Are 6 cilindri în linie, un volum de 7.7 litri, este supraalimentat, cu intercooler Bosch Rexroth şi dezvoltă 300 de CP/1.200 Nm de cuplu. Cutia de viteze este automată ZF cu şase trepte (plus cea Reverse).

Servodirecţia este hidraulică. Sistemul de frânare Wabco este integral pneumatic, cu discuri, atât la roţile din faţă, cât și la roţile din spate, dotat cu EBS (sistem electronic de frânare), ASR (sistem de control al tracțiunii) și ESC (control electronic de stabilitate).

Vezi şi: (foto) Din 2018, prin Moscova vor circula autobuze electrice produse de GAZ

Suspensia autobuzul este una pneumatică şi controlată electronic, anvelopele Pirelli măsoară 275/70 şi sunt de tip tubeless, iar jantele au o dimensiune de 22.5 inci.

Dimensiunile autobuzului Euro Bus Diamond sunt de 12.000 x 2.520 x 3.090 mm (lungime, lăţime şi înălţime). Greutatea este de 18.000 de kilograme, pot fi transportaţi până la 105 pasageri şi poate dezvolta o viteză maximă limitată electronic la 90 de km/h.


Distribuie:
 • 72
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...