(video) Situaţia ciudată a unui şofer din Chişinău după ce maşina i-a fost spartă. Hoţul umbla după piese de Prius cu un Prius

Un bărbat din Chişinău nu îşi poate găsi dreptatea de aproximativ jumătate de an! Acesta acuză poliţia capitalei de incompetență şi tergiversarea unui caz de infracțiune (furt) în urma căruia a rămas cu un automobil stricat şi cu un prejudiciu de 34.000 de lei pe care nu i l-a achitat nimeni până în prezent.

S-a întâmplat totul în noaptea zilei de duminică spre luni, 10 septembrie 2018, după ora 2 noaptea.

https://www.youtube.com/watch?v=opukwIWkdjo

Potrivit informaţiilor, proprietarul automobilului din care s-au furat piesele, o Toyota Prius 30 fără un sistem de alarmă şi cu o asigurare simplă care şi-o poate permite oricine, şi-a parcat maşina în curtea casei în seara zilei de 9 septembrie, în jurul orei 21-22:00.

Hoţul a acţionat târziu după miezul nopţii, împreună cu un complice, după ce s-au asigurat că peste tot e liniște, iar toţi localnicii se odihnesc. Automobilul s-a deschis după ce s-a spart un geam mic din dreapta, de lângă parbriz, pentru a nu face mare gălăgie.

Din imaginile video ataşate mai jos se poate observa că hotii au început să acţioneze rapid după ce au depistat “victima”. În timp ce primul stătea de veghe, al doilea a început să scoată din şi de pe maşină toate piesele posibile şi să le care la 50-70 de metri distanţă, lăsându-le sub un copac.

După ce a adus la locul indicat pe hartă torpedoul, ecranul din bord, oglinzile retrovizoare, capacele de la jante, câteva plastice și încă câteva piese, acesta a plecat după automobilul în care urma să încarce toate aceste lucruri, la fel o Toyota Prius!

Între timp, complicele său s-a ocupat de extragerea airbag-ului din torpedou, a camerei video spate, a luat cricul cu tot cu instrumente, alte câteva plastice şi încă ceva piese mici.

Aproximativ după o oră de la startul “operaţiunii”, primul hoţ şi-a adus maşina în care urma să încarce piesele cărate sub copac, însă ghinion, o maşină de poliţie care patrula sectorul a trecut prin preajmă şi oamenii legii parcă şi-au dat seama că ceva suspect se întâmplă, însă nu s-au oprit.

Peste doar câteva secunde hoţul a ieşit din ascunzătoare şi a continuat să încarce piesele în maşina sa, însă din nou ghinion, patrula s-a întors înapoi şi l-a observat pe ins. Imediat poliţiştii au sărit din maşină, însă suspectul a luat-o la sănătoasa.

După aproximativ 10 minute de căutări fără rezultat poliţiştii au părăsit locul incidentului, iar ulterior după aproximativ două minute persoana suspectă a revenit înapoi, a urcat în maşină şi a plecat, însă nici de această dată nu a avut noroc. Aceasta a fost reţinută la intersecţia străzilor şoseaua Balcani cu Liviu Deleanu (marcată cu roşu mai sus), asta după ce în zona copacului unde au fost aduse şi încărcate piesele a fost lăsat la pândă un poliţist, care parcă ştia tot ce avea să se întâmple şi le-a spus colegilor cine vine la “împachetat”.

Suspectul cu tot cu maşina sa au fost duşi la Inspectoratul de Poliţie Buiucani, în timp ce complicele său a dispărut fără urmă cu tot cu celelalte piese furate. Aici, interesant mai este de menţionat că poliţia i-a restituit cititorului nostru toate piesele încărcate în Prius, însă nu şi torpedoul care a dispărut într-un mod misterios!

Dar staţi să aflaţi că asta nu este tot şi acest caz are o întorsătură mai ciudată! Hoţul care a fost transportat la IP Buiucani de pe strada Calea Ieşilor a fost eliberat peste câteva ore/zile, ca şi cum nimic nu s-a fi întâmplat şi fără să primească măcar vreo pedeapsă, afirmă cititorul nostru.

De menţionat că, într-un comunicat publicat de Poliţia Capitalei în ziua de 11 septembrie, s-a specificat că “în context au fost acumulate toate probele necesare pentru iniţierea urmăririi penale a bănuitului, privind săvârşirea infracţiunii de furt. El riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 32.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani”.

Însă, înainte de aceasta, la scurt timp după cele întâmplate, proprietarul maşinii jefuite a mers la poliţie pentru a prezenta probe video despre infracţiunea săvârşită, preluate de pe câteva camere de supraveghere din zonă. După ce au fost prezentate sectoristului și anchetatorului, cei doi au recunoscut că persoana care apare în imagini este persoana pe care au reținut-o, un bărbat în vârstă de 35 de ani din Durleşti, care acum câteva zile a fost reţinut pentru furturi de piese de la un BMW Seria 5 şi o Toyota Prius din sectorul Botanica.

Din nou, şi în acest caz Poliţia Capitalei a venit cu un comunicat în care a dezvăluit că acest hoţ ar fi pătruns în automobile prin deteriorarea geamurilor, de unde ar fi sustras bani, bunuri materiale și accesorii de la automobile, în valoare de aproximativ 48.000 de lei. În cadrul audierilor bănuitul şi-ar fi recunoscut vinovăţia, fiind arestat pe un termen de 30 de zile! El este cercetat penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani. Totodată, polițiștii au demarat activități de investigaţii în acest sens, privind complicitatea lui și în alte cazuri analogice săvârşite pe teritoriul capitalei!

Revenind la situaţia din acest articol, anchetatorul cazului infracţiunii în cauză, în urma căreia cititorul nostru a rămas cu maşina deteriorată, i-a dat asigurări că îl va ţine la curent cu mersul anchetei. Ulterior, după ce suspectul a fost eliberat, după ce ar fi stat închis 72 de ore, cititorul nostru a scris o plângere în acest sens şi a primit un răspuns în care oamenii legii au schimbat deja macazul: “…posibil să fie tot aceeași persoană, dar nu putem face nimic deoarece sunt două dosare penale diferite, iar în dosarul dvs nu sunt suficiente probe…”

Un alt şoc pe care l-a suferit păgubaşul nostru a fost după ce a aflat că, la 2 noiembrie 2018, dosarul penal deschis a fost suspendat şi trimis în arhivă! Motivul: nu au fost identificate persoane care pot fi puse sub învinuire! Într-o astfel de situaţie, după ce s-a adresat din nou cu o cerere la Procuratură pentru ca să nu fie suspendat din motiv că au mai apărut careva probe noi, procurorul de caz i-a dat refuz şi a trimis dosarul în arhivă!

“Eu de câte ori vorbesc cu sectoristul şi anchetatorul, de fiecare dată pot să îmi spună diferite versiuni. Au trecut de la ziua furtului aproximativ 5 luni și până în prezent nici o soluționare a problemei!”, a conchis cititorul nostru care îşi caută dreptatea şi care şi-a dorit ca despre situaţie să ştie orice proprietar de automobile din Chişinău.

Totuşi, până la final, va rămâne un mister motivul eliberării hoţului chiar dacă existau probe şi dispariţia ciudată a torpedoului.

Vezi şi: (foto) Un nou caz de furt de piese dintr-o Toyota Prius. Ce s-a întâmplat cu o maşină la Ciocana

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/