(video) Tesla Model S a devenit maşină de curse. Iată ce performanţe dinamice are

La expoziţia britanică Autosport organizată recent, a fost prezentată varianta finală a unui sedan Tesla Model S pregătit pentru curse, care în 2017 va participa la şapte competiţii.

O astfel de maşină este propulsată de un motor electric, care produce 778 cai putere şi poate accelera până la 100 de km/h în doar 2.1 secunde!

Prima variantă a modelului Tesla pregătită pentru campionatul Electric GT a fost arătată în luna septembrie a anului trecut.

Atunci se planifica a fi construită maşina de curse pe baza versiunii P85+, dotată cu un motor care produce 420 cai putere şi un acumulator de 85 kWh. Cu o astfel de unitate de propulsie, acceleraţia până la 100 de km/h se face în 4.2 secunde.

Mai târziu, organizatorii competiţiei au decis să facă maşini de curse pe baza celei mai puternice versiuni – P100D, care mai are mereu activat regimul Ludicrous.

Comparativ cu maşinile de serie, cele de curse sunt mai uşoare cu 500 de kilograme. Mai mult, acestea vor primi o aerodinamică sportivă, pneuri speciale, o suspensie resetată, o cuşcă de protecţie şi scaune sport.

Vezi şi: (video) Tesla Model S a devenit la fel de rapidă ca un Ferrari LaFerrari

În campionatul Electric GT vor participa 20 de piloţi din 10 echipe. Cursele vor fi organizate pe o serie de circuite europene, inclusiv şi Nurburgring. Un weekend va fi compus dintr-o perioadă de 20 de minute pentru practică, 30 de minute de calificări şi două curse a câte 60 de kilometri fiecare, una dintre care va fi organizată ziua, iar cealaltă pe înserate.

Cursele vor fi transmise în direct pe Youtube, Twitch şi Periscope.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/