(video) Test Drive: Renault ZOE – cu mașina electrică prin Chișinău

Autor: Constantin Mihalachi, Foto: Egor Tetiușev, Video: Denis Chicu, Editor de imagine: Victor Daniliuc

Industria auto evoluează și o face cu pași rapizi. Motoarele diesel sunt pe cale de dispariție, în timp ce propulsoarele pe benzină sunt asistate tot mai des de motoare electrice pentru a reduce și mai mult din consum și noxe.

Într-un final motoarele cu ardere internă vor dispărea. Nu azi, nu mâine și nici măcar în 20 de ani, dar eventual vor deveni istorie. Totul din cauza normelor tot mai stricte de poluare, care au dus la dezvoltarea unor sisteme electrice de propulsie tot mai performante şi care atrag un număr tot mai mare de clienți din întreaga lume.

Vezi şi: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

De curând, un pas în această direcție a fost făcut și în Moldova. Importatorul oficial Renault a devenit primul din țara noastră care poate comercializa oficial electromobile. Ba mai mult, de acum încolo, intrând în showroom-ul Renault, mereu o să vedeți o mașină electrică în stoc, cel mai probabil un ZOE.

De curând am testat acest model doar pe străzile din Chișinău. Mi-am dorit să văd ce autonomie reală va avea acest ZOE ce promite parcurgerea a 400 de kilometri cu o singură încărcare a bateriilor, care ar costa doar 82 de lei raportat la tariful pentru energia electrică din Moldova.

Ce impresii a produs noul Renault ZOE vă invit să vedeți din reportajul video de mai jos:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/