(video) Timofti vs Iohannis! Cine are cea mai tare limuzină prezidenţială

Distribuie:
 • 61
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Asemeni tuturor șefilor de stat din Uniunea Europeană și din întreaga lume, preşedintele României Klaus Iohannis are o limuzină prezidențială pe care o folosește atât la deplasări, cât și în țară.

Maşina este mai nouă şi mai dotată decât cea a preşedintelui ţării nostre Nicolae Timofti, însă să vedem totuşi ce au în comun şi prin ce se deosebesc aceste automobile.

iohannis

Iată 7 lucruri mai puțin cunoscute despre maşina folosită de preşedintele României, potrivit Auto-Bild.

1. Administraţia prezidenţială a comandat limuzina Mercedes S-Class S500 4Matic W222 cu ampatament alungit în anul 2014. Însă din momentul investirii în funcţia de preşedinte, Klaus Iohannis de asemenea era transportat cu un S-Class W221.

2. Autoturismul dispune de scaune încălzite şi ventilate cu funcţie de masaj încorporată.

3. Printre opțiunile limuzinei se mai numără un televizor şi o sonorizare Hi-FI, cutie frigorifică şi suporturi de pahare.

4. Automobilul este blindat pentru asigurarea transportului unui demnitar, iar în interior există nişte lăcaşuri speciale unde se vor pune armele gărzilor de corp.

5. Preţul unei versiuni normale a acestui sedan în România este de 121.000 de euro cu tot cu TVA.

6. În România, atât Traian Băsescu cât şi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, au utilizat limuzine Mercedes-Benz S-Klasse.

FOTO: news.ro

FOTO: news.ro

Spre comparaţie, iată ce maşină foloseşte preşedintele Nicolae Timofti pentru deplasările de serviciu şi cât costă aceasta:

1. Maşina preşedintelui Nicolae Timofti a fost comandată în 2012, împreună cu cea pe care o foloseşte preşedintele Parlamentului şi prim-ministrul. Este vorba tot despre un Mercedes S-Class S500 4Matic cu ampatament alungit, însă în caroserie W221.

2. Automobilul nu este blindat ca şi cel al preşedintelui de peste Prut.

FOTO: tribuna.md

FOTO: tribuna.md

3. Autoturismul dispune de sistem de climatizare individual pentru pasagerii de pe bancheta din spate, alături de scaune cu funcţie de masaj.

4. Sunt prezente nişte ecrane încorporate în tetiere, sistem audio Hi-Fi de la Harman & Kardon şi suspensie pneumatică Airmatic.

5. Maşina preşedintelui costă 130.000 de euro, însă pe atunci versiunea S500 Long avea un preţ de start de 111.950 de euro.

6. Nu toţi preşedinţii Republicii Moldova au folosit Mercedes-uri. Primul preşedinte Mircea Snegur se folosea de un ZIL 41047, iar Petru Lucinschi avea la dispoziţie un BMW Seria 7.

Ulterior Vladimir Voronin şi preşedintele interimar Mihai Ghimpu se deplasau cu un Mercedes S-Class în caroserie W220.

Vezi mai multe detalii despre maşina de serviciu a preşedintelui Republicii Moldova în videoclipul de mai jos:


Distribuie:
 • 61
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Articole relaționate

9 Responses

 1. Adriana spune:

  Petru Lucinschi utiliza un BMW seria 7. In acea perioada tot guvernul se asezase pe BMW seria 5 si 7. Unele dintre acestea si astazi mai circula

 2. Anonim spune:

  rata cu mercedes

 3. Vaflic spune:

  Multa minte trebuie de comparat Respublica Maldova cu Rominia.

  Asta ca si cum ai compara Respublica Moldova cu un raionas de prin sudul moldovei pe unde inca tot iarba uscata creste.

  Mai bine o comparati cu Transnistia si eseam 100% invingatori.

 4. Radu spune:

  Cam nu e la loc comparatia.

  Mai inteleg cu Uganda sau Zimbabwe ca pina la economia Rominiei mai este vreo 2000-3000 de ani a moldovanului pe la Surgut si asta daca la fiecare 10 ani nu se va fura cite un miliard.

 5. Ana spune:

  Ha ha ha

 6. diploid spune:

  Asa masini si asa „aeroport international Chisinau” (starea pistei). Ce contrast cras! Aeroport, care nici nu apartine republicii, ca l-au vandut, clar.