(video) Top 5 cele mai dure teste la care sunt supuse maşinile Porsche pe poligonul din Weissach

Compania Porsche a publicat un nou videoclip în care ne-a povestit un rezumat despre cum au loc testele cu modelele din gamă. Imaginile includ şi mai multe cadre istorice, toate spunându-ne despre poligonul care se află în comuna Weissach.

Renumitul poligon german de teste a fost deschis în îndepărtatul an 1966. Acesta include mai multe piste speciale, acolo unde maşinile din diverse categorii sunt testate la diverse capitole (de exemplu un 911 nu va intra pe pista de off-road destinată modelelor Cayenne sau Macan).

Primul şi unul dintre cele mai importante locuri este o suprafaţă circulară pe care este testată manevrabilitatea automobilelor, comportamentul în derapaje sau în curbe, dar şi unde se măsoară supra sarcinile laterale.

Vezi şi: (video) Porsche arată un Top 5 al celor mai exclusive maşini pe care le-a făcut

De asemenea pe acest teritoriu cu o suprafaţă de 670.000 de metri pătraţi există un traseu special cu denivelări care imită un drum stricat.

Iar într-un bazin cu apă sărată în care automobilele trec cu 30 de km/h este testată rigiditatea părţilor inferioare ale caroseriei faţă de o eventuală coroziune, dar şi durabilitatea tuturor conexiunilor sudate.

Vezi şi: (video) Strămoşul lui Panamera sau Cayenne Cabrio. Top 5 cele mai spectaculoase concepte ale Porsche

Nu în ultimul rând Porsche are la Weissach un tunel aerodinamic propriu în care viteza curenţilor de aer poate depăşi 300 de km/h, un traseu special care oferă condiţii de off-road, dar şi echipamente necesare pentru realizarea crash testelor.

Vezi şi: (video) Top 5 modele Porsche ale căror motoare sună cel mai bine

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/