(video) Top cele mai bune motoare ale anului 2018! Şase titluri din 13 le-au câştigat agregate Ferrari

Câştigătorul concursului „Motorul internaţional al anului”, ediţia 2018, a devenit pentru a treia oară consecutiv V8-ul bi-turbo de 3.9 litri produs de Ferrari!

Organizatorii au mai anunţat care sunt cele mai bune propulsoare în alte 12 categorii, iar ediţia din acest an este una aniversară – 20 de ani de existenţă a concursului.

Aşadar, cea mai recentă versiune a unui motor V8 a Ferrari a cucerit marele titlu al acestui concurs pentru a treia oară consecutiv. Totodată, anul acesta este un record pentru Ferrari în competiţie, asta pentru că în diferite categorii propulsoarele sale au câştigat în total şase titluri!

Până în prezent niciun alt producător de propulsoare nu a cucerit atâtea premii într-o singură ediţie a concursului şi astfel numărul total al trofeelor ridicate de Ferrari se ridică la 27, din nou un număr record de câştiguri pe care nu îl are vreo altă companie producătoare de maşini sport.

Clasamentul general:

Pe lângă titlul de Motorul Internaţional al Anului 2018, V8-ul de 3.9 litri de pe noul Ferrari 488 Pista a fost desemnat cel mai bun în categoria “Cel mai bun motor (3.0 – 4.0 litri)”, în categoria “Cel mai performant motor” şi a mai luat nominaţia specială “Best of the Best”.

De asemenea, propulsorul V12 de 6.5 litri care pune în mişcare noul Ferrari 812 Superfast a câştigat în categoriile “Cel mai bun motor nou” şi “Cel mai bun motor (peste 4.0 litri volum)”.

Mai trebuie de menţionat că Audi a reuşit să câştige din nou marele titlu în categoria “Cel mai bun motor cu volum între 2.0-2.5 litri”. Se întâmplă deja pentru a noua oară consecutiv!

Unitatea sa TFSI de 2.5 litri şi cu cinci cilindri este în prezent cea mai puternică din lume de acest gen, reuşind pe unele modele Audi să dezvolte 400 de CP şi 480 de Nm disponibil de la 1.700 de rpm.

Motoarele participante şi câştigătoare la toate categoriile concursului:

  • Cel mai performant motor

  • Cel mai bun motor nou

  • Cel mai bun motor „verde”

  • Cea mai bună unitate de propulsie electrică

  • Cel mai bun motor (peste 4.0 litri volum)

  • Cel mai bun motor (3.0 – 4.0 litri)

  • Cel mai bun motor (2.5 – 3.0 litri)

  • Cel mai bun motor (2.0 – 2.5 litri)

  • Cel mai bun motor (1.8 – 2.0 litri)

  • Cel mai bun motor (1.4 – 1.8 litri)

  • Cel mai bun motor (1.0 – 1.4 litri)

  • Cel mai bun motor cu un volum mai mic de un litru

Concursul „Motorul Internațional al Anului” se desfăşoară anual începând cu anul 1999. Un grup internațional format deja din 68 de jurnaliști auto din 32 de ţări (inclusiv o persoană din România) aleg cele mai bune motoare ale anului într-o serie de categorii diferite.

Pentru fiecare categorie, membrilor juriului li se propune să aprecieze cele mai bune motoare, reieşind din impresiile lor subiective când au mers pe maşini propulsate de acestea, cunoștințele lor tehnice, ținând cont de caracteristici precum economia de combustibil, performanța, zgomotul și manevrabilitatea, etc. Juraţiilor li se oferă câte 25 de puncte pentru a alege cinci motoare preferate din fiecare categorie.

Vezi şi: Top cele mai bune motoare ale anului 2017. Unitatea Audi cu cinci cilindri câştigă a 8-a oară consecutiv

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/