(video) Toyota va inunda piaţa: 17 motoare, 10 transmisii şi 10 variaţii noi de sisteme hibride în următorii 5 ani

Distribuie:
 • 37
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

În următorii cinci ani Toyota planifică să introducă 17 motoare noi, 10 cutii de viteze noi şi 10 tipuri noi de sisteme de propulsie hibride. Mai exact, 17 versiuni a 9 motoare noi, 10 versiuni a patru transmisii şi 10 versiuni a şase propulsii hibride.

Toate acestea vor fi parte a unei strategii modulare unice.

motoare-noi-toyota_1

O transmisie automată hidromecanică nouă, cu opt trepte, pentru automobilele cu motoare poziţionate transversal

O abordare modulară în dezvoltarea automobilelor noi astăzi, într-o formă sau alta este utilizată de către toți producătorii auto, dar Toyota în multe aspecte s-a arătat a fi destul de conservatoare, nu a fost sensibilă la toate tendințele care au apărut pe piaţă în ultimul timp.

Prima sa platformă modulară TNGA (Toyota New Global Architecture) şi-a făcut debutul pe cea de-a patra generaţie Prius abia anul trecut, iar în acest an a stat şi la baza noului crossover C-HR. Iată şi toată modularea la momentul de faţă.

Acum însă, după o reordonare a ideilor sale, din Toyota practic vor curge şuvoaie de tehnologii modulare, anunţate în cadrul unei conferinţe de presă.

motoare-noi-toyota_0

Un nou motor pe benzină de 2.5 litri din familia Dynamic Force

Până în 2021 pe piaţă Toyota va scoate 17 propulsoare noi din familia Dynamic Force, fiecare unitate fiind mai puternică cu 10% şi mai economă cu 20% decât cele analogice din prezent.

Primul membru va fi un benzinar cu patru cilindri şi un volum de 2.5 litri, cu injecţie directă, care are un randament termic de 40% – un indicator excelent pentru un motor non-turbo.

Cum vor fi celelalte motoare şi vor primi oare acelaşi număr de cilindri sau volum, deocamdată nu se cunoaşte.

motoare-noi-toyota_2

O nouă transmisie automată hidromecanică, cu 10 trepte, pentru automobilele cu motor poziţionat longitudinal

Din cele 10 transmisii noi promise au fost prezentate doar două unităţi automate hidromecanice: cu opt trepte pentru automobilele cu motor poziţionat transversal şi cu 10 trepte pentru automobilele cu motor poziţionat longitudinal.

Ambele componente sunt dotate cu nişte hidrotransformatoare compacte şi nişte cu nişte roţi dinţate tăiate după nişte tehnologii noi, care vor duce la micşorarea energiei la frecare şi totodată la mărirea perioadei de exploatare.

Noile cutii de viteze sunt mai compacte şi mai uşoare decât cele analogice din prezent. Acest lucru contribuie la micşorarea centrului de greutate a automobilelor Toyota, îmbunătăţindu-le astfel rigiditatea şi manevrabilitatea.

motoare-noi-toyota_7

Transmisia hibridă Multistage THS II pentru automobilele cu tracţiune pe puntea din spate

La capitolul tehnologii hibride a fost prezentată dar transmisia Multistage THS II pentru automobilele cu poziţionare longitudinală a motorului, dar şi un nou set de acumulatori din litiu-ion (capacitatea nu a fost anunţată) care va permite modelelor plug-in hybrid să se deplaseze până la 60 de kilometri în regim electric.

Noua transmisie automată hibridă a fost setată pentru a folosi motorul cu ardere internă mai flexibil. Sistemul electronic îl va deconecta în unele perioade, inclusiv şi la viteze mari, pentru a economisi astfel combustibil şi pentru a micşora volumul de noxe emise în atmosferă.

motoare-noi-toyota_5

Noul set de acumulatori din litiu-ion care va dubla autonomia automobilelor plug-in hybrid la deplasarea în regim electric

Din păcate Toyota a anunţat prea puţine cifre, de aceea strategia-i nu poate fi evaluată până la capăt. Urmează deci să urmărim noutăţile.

 

 

 

motoare-noi-toyota_3

Motor nou pe benzină, cu patru cilindri, volum de 2.5 litri şi un transaxel nou

motoare-noi-toyota_4

Unitate nouă de control electronic

 

motoare-noi-toyota_6

Set de acumulatori nou din nichel

 

motoare-noi-toyota_8

motoare-noi-toyota_9

motoare-noi-toyota_10


Distribuie:
 • 37
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Articole relaționate