(video) Un american şi-a cumpărat o fermă părăsită la licitaţie şi a găsit în garaj o maşină despre care nu ştia

Surpriză mare pentru un american, care şi-a cumpărat prin licitaţie o fermă părăsită din localitatea Clinton, statul Iowa, având intenţia de a demola toate construcţiile vechi şi de a face unele noi.

Pe teritoriu a găsit şi un garaj din lemn care era deja într-o stare avansată de degradare, iar în acesta un Jaguar Mark 2 (MK II) despre care nu ştia. Maşina a stat acolo cel puţin 35 de ani!

Jaguar-ul găsit este unul dintre cele produse în primul an de producţie, 1959, şi este echipat cu un motor de top pentru această gamă – o unitate cu şase cilindri în linie, de 3.8 litri, care produce 223 de CP.

Sedanul mai are de asemenea un diferenţial cu alunecare limitată, frâne cu discuri pe toate roţile (pentru comparaţie, nici Mercedes 300SL nu avea pe acea vreme aşa ceva), o servodirecţie şi o cutie de viteze automată.

Cu toate acestea “la pachet”, o astfel de maşină poate accelera până la 97 de km/h în doar 8.5 secunde, nu rău de loc pentru anii în care exista.

Vezi şi: (foto) Un tânăr a descoperit în garajul bunicii sale un Lamborghini Countach LP500 S

Judecând după sticker-ul de pe plăcuţele de înmatriculare, ultima dată când mașina a fost înregistrată pentru a putea rula pe drumurile publice a fost în 1983.

Automobilul clasic şi care arată destul de bine are un habitaclu original, deși mai multe elemente necesită restaurare. Jaguar-ul era pe roţi cu anvelope run-flat, iar în portbagajul său au fost găsite capacele lustruite din uzină, care acopereau jantele din oţel, într-o stare perfectă.

Din imaginile video de mai sus, putem observa că maşina are o caroserie destul de păstrată. După o restaurare în toată regula, preţul de vânzare ar putea ajunge liber la 30-35 de mii de dolari.

Vezi şi: (foto) Trei maşini vechi, printre care o bijuterie, au fost descoperite stând de jumătate de secol într-o parcare din New York

FOTO: chicagocarclub.com
FOTO: chicagocarclub.com
FOTO: chicagocarclub.com

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/