(video) Un japonez a parcurs 15463 de km cu un Porsche făcut în 1953 pentru a ajunge în Stuttgart

Distribuie:
 • 7
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Tatăl, soţul şi omul de afaceri japonez Toshiyuki Suzuki a decis să facă o călătorie impresionantă la cei 60 de ani pe care îi are, exact în 2018, an în care Porsche sărbătoreşte 70 de ani de la apariţia primului său model sport – Porsche 356 „No. 1” Roadster, pornit la 8 iunie 1948.

Niponul a parcurs peste 15.000 de kilometri la volanul unui Porsche 356 „Pre-A”, produs tocmai în 1953, iar pentru că destinaţia-i era Stuttgart-Zuffenhausen, cei de la Porsche aflând despre asta, l-au întâmpinat cum se cuvine.

Toshiyuki Suzuki şi-a început călătoria în ziua de 18 aprilie 2018 şi coincidenţă sau nu, dar a ajuns în oraşul german exact în ziua de 8 iunie. Însăşi maşina pe care o deţine de la vârsta de 22 de ani s-a întors acasă după 65 de ani de la naşterea sa acolo.

Traseul pe care l-a parcurs a trecut prin ţări ca: Japonia, Coreea de Sud, Federaţia Rusă, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Austria şi la final Germania. Chiar dacă nu a mers pe cele mai bune drumuri din lume, maşina a reuşit să reziste provocărilor. Suzuki a făcut călătoria pe cont propriu, nu a fost sponsorizat financiar de Porsche Japonia, vorbeşte puţin engleza şi deloc rusa, motiv pentru care şi-a notat cele mai esenţiale fraze într-un carnet.

Aflat în proprietatea japonezului timp de 38 de ani, acest Porsche a suferit între timp mai multe modificări, inclusiv unele făcute special pentru această expediţie. Automobilul este propulsat de un alt motor de 1.582 cm3, care produce 95 de CP, preluat de la un Porsche SC clasic ceva mai nou. Cutia de viteze de asemenea a fost refăcută, iar suspensia a fost adusă la condiţia originală.

În habitaclu, scaunul standard a fost înlocuit cu unul mai modern şi care oferă un suport şi o protecţie mai mare, iar pe planşa de bord are montat un dispozitiv cu sistem de navigaţie cumpărat dintr-un magazin. Pe acoperiş a fost instalat un suport pentru bagaje, tot acolo găsindu-se şi nişte recipiente cu ulei de motor suplimentar, dar şi un cric.

Vezi şi: (foto) Au ajuns la capătul lumii. The Longest Drive a stabilit un record mondial

Toshiyuki Suzuki s-a aflat în drum timp de 53 de zile şi evident ca orice şofer normal mai făcea şi pauze de condus. Ajuns la destinaţie, acesta a povestit că cea mai lungă distanţă parcursă într-o zi a fost de 1.050 de kilometri! La final, odometrul de pe sistemul de navigaţie a înregistrat un total de 15.463 de km rulaţi cu acest Porsche vechi.

În timpul călătoriei maşina sa a atras atenţia a sute de oameni şi a fost oprit de 11 ori de poliţie pentru control. A fost cam trist să şofeze în singurătate prin estul Siberiei, dar s-a bucurat că a găsit ospitalitate, nu cea mai bună mâncare, timp favorabil pe aproape toată distanţa parcursă şi surprinzător – combustibil de calitate.

Singurele probleme de ordin tehnic pe care le-a întâmpinat au fost câteva reparaţii care a inclus şi înlocuirea pompei de combustibil, când traversa Siberia, iar spre finalul călătoriei maşina a pierdut prima treaptă a cutiei de viteze, fiind nevoit să o folosească pe cea de-a doua.

Vezi şi: (video) În Canada a fost găsit un Porsche 911 Turbo cu peste un milion de km parcurşi, care este folosit zilnic

Familia Porsche l-a întâmpinat pe Toshiyuki Suzuki în cadrul unui eveniment organizat în faţa muzeului mărcii din Zuffenhausen. A fost întâlnit de fani Porsche, de membri ai clubului de maşini clasice şi de soţia sa care a zburat cu avionul în Germania.

Pentru a se odihni, după ce cuplul de niponi a plecat acasă, în următoarele săptămâni mașina va fi expusă în muzeu ca parte a unei expoziții aniversare speciale, având la bord 58.356 de kilometri parcurşi. Ulterior, automobilul va avea parte de o revizie tehnică şi alte reparaţii necesare înainte de a fi livrat înapoi în Japonia.

Într-un final, soţia lui Toshiyuki Suzuki le-a şoptit celor de la Porsche că bărbatul intenţionează să mai facă încă o călătorie cu ocazia aniversării a 80 de ani. Să sperăm că vom ajunge cu bine să vedem din nou experienţa de viaţă a unui vârstnic.

Vezi şi: (video) În Statele Unite a fost găsit un Porsche care a parcurs 1,6 milioane de kilometri

GALERIE FOTO:


Distribuie:
 • 7
 •  
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Articole relaționate