(video) Una din doar 383 există şi în Moldova! Iată ce maşină a scos la vânzare un bărbat

(update 08.05.2018) Proprietarul ne-a comunicat că, după codul VIN, exemplarul din uzină era de culoare galbenă!


Descoperire interesantă pe plaiul moldovenesc. Unul exemplar al sedanului Volvo 850 T-5R se află în Republica Moldova şi încă se vinde. Automobilul nu este doar unicul de acest gen din ţară, ci şi unul foarte rar întâlnit în toată lumea!

Produs în perioada anilor 1994-1997 într-un număr de 2.400 de sedanuri şi 4.564 de breakuri (total 6.964 maşini), şi în doar trei culori (Cream Yellow, Stone Black şi Olive Green metallic), modelul înmatriculat în Dubăsari este una din cele 194 de maşini de culoare neagră 383 de maşini de culoare galbenă şi cu transmisie manuală făcute vreodată!

Autoturismul a fost construit pe baza modelului 850 Turbo (motor de 2.3 litri cu 5 cilindri în linie, 225 CP şi 300 de Nm la doar 2.000 de rpm), însă spre deosebire de acesta a fost înzestrat cu un ECU modernizat de la Bosch, care i-a adăugat suplimentar 0.1 bar în presiunea turbo compresorului şi astfel a ajuns să producă 250 CP şi 350 Nm de cuplu.

A fost în acea vreme cel mai puternic model din istoria Volvo, fiind prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva în anul 1994.

Vezi şi: (foto/video) Noul Volvo XC40 a devenit mai accesibil pentru că are un nou preţ de start în Moldova

De modificarea propulsorului care consumă benzină, Volvo s-a ocupat în colaborare cu Porsche, germanii lucrând şi asupra transmisiilor, dar şi altor componente care răspund de tracţiune. Apropo, sedanul T-5R era oferit cu o cutie automată cu 4 trepte sau una mai rar găsită – manuală cu 5 trepte.

Cu ajutorul unei tracţiuni faţă, a unui coeficient aerodinamic de 0.29 Cx şi a unor anvelope Pirelli P-Zero care veneau standard, sedanul poate accelera de la 0 şi până la 100 de km/h în circa 7 secunde, iar viteza maximă îi este limitată electronic la 250 de km/h!

Maşina cu o greutate de 1.490 de kg mai este dotată cu o suspensie revizuită, mecanisme de frânare ventilate pe puntea din faţă şi jante de 17 inci din aliaj de aluminiu (deja rar întâlnite).

Vezi şi: (foto) O maşină marca BMW pe care nu o poţi vedea des prin Moldova a fost scoasă la vânzare

Printre alte dotări, comparativ cu un Volvo 850 obişnuit, modelul T-5R avea: o bară de protecţie frontală cu un mic splitter, spoiler, praguri laterale noi, ştergătoare pentru faruri (opţiune), inserţii din aluminiu polişat la pragurile uşilor, scaune tapiţate cu piele şi inserţii din Alcantara furnizate de Porsche, interior de o culoare generală neagră (indiferent de culoarea caroseriei) şi inserţii din lemn de nuc potrivit informaţiilor oficiale.

De asemenea, pentru că au apărut în premieră mondială în 1991 şi erau disponibile opţional pe Volvo 850, modelul T-5R era dotat standard cu airbag-uri laterale montate în scaunele frontale care sunt şi încălzite! Mai mult, toate cele cinci scaune pentru pasageri au centuri de siguranţă care se prind în 3 puncte, iar farurile includ o primă interpretare a ceea ce se numeşte “lumini de zi”.

Pe modelele nord-americane se ofereau doar două opţiuni: anvelope all season cu jante de 16 inci şi un Alpine 6-CD changer montat în portbagaj.

Desigur maşina moldoveanului, revopsită în albastru închis, va mai necesita careva investiţii cel puţin pentru exterior, însă preţul cerut nu este unul exagerat. Iată textul anunţului cu specificaţiile şi dotările pe care le are (numărul exemplarelor făcute nu este scris corect).

Vezi şi: (foto) Zece cele mai scumpe maşini care pot fi cumpărate prin anunţuri auto din Moldova

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/