in ,

(foto/update) Varianta break a noului Porsche Taycan ar putea exista în două versiuni diferite

(update 23.01.2020) La o staţie de alimentare pentru maşini electrice, undeva în Europa, a fost surprinsă o pereche interesantă de maşini şi anume două derivate ale noului Porsche Taycan, cu care ne-am întâlnit recent la Praga.

Dacă anterior ştiam că urmează să vedem după lansarea lui Taycan şi un electromobil în caroserie de tip Shooting Brake sau numiți-o voi break, aflaţi mai nou că vor exista din câte se pare două versiuni ale modelului: Sport Turismo şi Cross Turismo cu gardă la sol sporită!

FOTO: twitter.com/SHopemaster
FOTO: twitter.com/SHopemaster

Cele două maşini cu câte cinci uşi sunt acoperite uşor cu elemente care asigură un oarecare camuflaj, dar cu toate acestea, în general, aproape nimic nu le împiedică ca să-și arate aspectul mai utilitar. Mașinile sunt scoase în evidenţă prin forma acoperișului și prin nişte geamuri spate suplimentare.

În particular, exemplarul Taycan Cross Turismo mai dispune de railings-uri pe acoperiş, dar şi de un kit suplimentar cu elemente de protecţie, dar şi în acelaşi timp aerodinamice, pe marginile inferioare ale caroseriei.

Debutul cel puţin a uneia dintre cele două sau a ambelor versiuni derivate ale noului Porsche Taycan este aşteptat în acest an, însă un termen fix nu este cunoscut deocamdată.

Să primească oare şi actuala generaţie Porsche Panamera Sport Turismo o versiune Cross, odată cu facelift-ul? Urmează să vedem!

Oficial: A fost anunţat al treilea electromobil marca Porsche! Apare după Taycan şi Taycan Cross Turismo


(19.10.2018) Undă verde pentru producţia lui Porsche Mission E Cross Turismo. Maşina deja este testată

Al doilea “atlet” complet electric de la Zuffenhausen a primit undă verde pentru producţia în serie. La ședința din 18 octombrie curent, Consiliul de Supraveghere al Porsche AG a decis transformarea conceptului Porsche Mission E Cross Turismo într-un automobil care va putea fi cumpărat de oricine.

Interesant este că anunţul Porsche vine exact după câteva ore de la apariţia primelor imagini spion cu maşina aflată deja în proces de testare.

Maşina conceptuală ce este capabilă să ruleze pe drumuri închise, a fost un punct culminant la Salonul Auto de la Geneva și a fost bine primită atât de vizitatori, cât şi de mass-media. L-am văzut şi noi: GENEVA 2018: Standul Porsche – Reportaj Video AutoBlog.MD

Automobilul cu patru portiere are o arhitectură care poate funcţiona cu o tensiune maximă de 800 de volți și astfel este pregătit pentru conectarea la o rețea electrică de încărcare rapidă. Două motoare sincrone cu magnet permanent (PSM) generează o putere totală de 600 de cai, iar setul de acumulatori poate asigura o autonomie de 500 de km (calculată în regim NEDC).

Maşina este derivată din noul Porsche Taycan, primul Porsche pur electric, care va fi lansat pe piață deja în 2019. Introducerea lui Taycan a generat 1.200 de locuri de muncă noi la uzina din Zuffenhausen. Producătorul de mașini sportive va crea alte 300 de locuri de muncă suplimentare cu ocazia deciziei de a lansa în serie varianta utilitară a lui Taycan.

O importanță majoră este acordată producției, care va fi, prin urmare, neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Porsche intenționează să investească mai mult de 6 miliarde de euro în electromobilitate până în 2022.

Iată primele imagini spion cu maşina de teste:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO: