(video/update) PARIS 2018: Aspark Owl va exista în 50 de exemplare, doar dacă se vor găsi proprietari

(update 05.10.2018) Compania japoneză Aspark a venit din nou la un salon auto european cu speranţa de a impresiona şi a găsi clienţi pentru primul lor automobil – un supercar electric botezat Owl (în traducere – bufniţă).

La Salonul Auto de la Paris, reprezentanţii companiei au deschis o carte de precomenzi. Aflăm că în total se doresc a fi făcute doar 50 de maşini, fiecare având un preţ care se ridică la 3.6 milioane de dolari. Pentru a putea rezerva un automobil, clientul interesat va trebui să ofere companiei un depozit nerambursabil de 1.15 milioane de dolari.

Testele efectuate în luna februarie a acestui an demonstrează că maşina este capabilă de o acceleraţie până la 100 de km/h în mai puţin de două secunde.


(15.09.2017) Frankfurt 2017: Aspark Owl este maşina-fulger pe care puţini şi-o vor putea permite

Misterioasa companie japoneză Aspark a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt un supercar electric numit Owl. Automobilul cu forme extravagante va rămâne mult timp în centrul atenţiei datorită performanţei sale la capitolul acceleraţie, capabilă să lase în urmă cele mai puternice maşini şi chiar monoposturi de Formula 1.

Şeful companiei Aspark Yoshida-san a povestit presei că a dorit mereu să poată oferi omenirii ceva neobișnuit. Acesta se gândea la producerea unor roboţi, avioane, mașini agricole de nouă generaţie, însă a ales să facă şi mașini, unele contemporane, ecologice şi foarte rapide.

În timp, inginerul a decis să creeze cel mai rapid automobil din lume, dar mai târziu a fost îndemnat să renunţe la această idee pentru că nu are şanse să concureze cu altele care ating 300-400 kilometri la oră. Totuşi, acesta nu şi-a lăsat visul şi a dorit să facă măcar o maşină care să le bată pe toate la capitolul acceleraţie 0-100 de km/h.

Zis şi făcut, compania sa a avut ocazia să prezinte prototipul primului său automobil în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, care a primit este pus în mişcare de o unitate de propulsie electrică. Șasiul lui Aspark Owl este fabricat dintr-o carcasă tubulară din aliaj ușor, de care şi este prinsă caroseria făcută integral din fibră de carbon. Braţele suspensiei modelului sunt amplasate longitudinal.

Înălţimea maşinii nu depăşeşte 990 de mm, iar greutatea – 850 de kg!

Specificațiile tehnice ale lui Aspark Owl nu te lasă mască, însă iată că specialiştii japonezi au găsit cum să scoată performanţă maximă dintr-un număr mic de cai putere. Prototipul generează în jurul a 435 de CP şi 764 Nm de cuplu. Acceleraţia 0-100 de km/h o face în 2.0 secunde, iar viteza maximă este limitată la 280 de km/h.

Pentru comparaţie, aşa concurenţi din segment ca NIO EP9 şi Rimac Concept_One care produc peste 1.200 de CP, pot accelera în 2.7 şi 2.5 secunde.

Alături de un set de acumulatori obişnuiţi mai sunt folosiţi şi nişte supercondensatori, care pe lângă o acceleraţie rapidă îi mai asigură şi o autonomie de 150 de km.

Chiar dacă este un prototip pre-serie, acesta poate fi făcut deja la comandă. Potrivit unor informații neoficiale un Aspark Owl costă 3.5 milioane de euro.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/