(video) Upgrade consistent pentru Nissan Micra: O versiune “sport”, două motoare, un variator şi un sistem multimedia, toate noi

Nissan Micra este acum mai atrăgător decât oricând, datorită unei game actualizate de motorizări. Clienţii vor avea ocazia să aleagă din trei noutăţi principale, printre care: un benzinar turbo mai eficient care introduce şi o tehnologie în premieră, debutul variatorului Xtronic în combinaţie cu acest motor, dar şi un agregat care devine topul de gamă la acest capitol.

Un Micra comandat cu acest benzinar din urmă va mai beneficia de o gardă la sol mai redusă, o suspensie revizuită şi o servodirecţie resetată.

Cele două noi propulsoare au fost dezvoltate cu forţele Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance. Benzinarele au trei cilindri şi un volum de 1.0 litri, iar primul vine să-l înlocuiască pe unul de 0.9 litri. Fiecare oferă cele mai înalte niveluri de performanță și rafinament pentru clienți, îndeplinește cele mai stricte standarde de fiabilitate și durabilitate, precum și cele care ţin de emisiile de CO2.

Noile motoare vor exista în vânzare alături de alte două agregate cu trei cilindri: o unitate natural aspirată pe benzină de 1.0 litri şi cu 71 CP, dar şi un dCi de 1.5 litri cu 90 de CP, ambele cuplate la cutii manuale cu cinci trepte.

Primul este numit 1.0 IG-T 100, produce 100 de CP şi 160 Nm la 5.000 şi 2.750 rpm respectiv, şi vine cuplat cu o transmisie manuală în cinci trepte. Lansarea lui pe Micra este o premieră, asta pentru că nu se mai găseşte deocamdată pe nici un vehicul produs de Alianţă. Spre deosebire de unitatea precedentă de 0.9 litri cu 90 de CP, noul agregat oferă cu 10 CP/10 Nm mai mulţi, în timp ce emisiile s-au redus, iar consumul de combustibil a scăzut cu până la 0.7 litri/100 km. De asemenea, produce mai puţin zgomot şi vibraţii.

Noul motor de 1.0 litri prezintă o serie de îmbunătățiri tehnice spre deosebire de cel de 0.9 litri. În combinație, acestea contribuie la o îmbunătăţire a procesului de ardere și o reducere a greutății generale, rezultând o economie mai bună a combustibilului și emisii scăzute de CO2. Îmbunătățirile includ:

  • Răcire divizată: Debitul lichidului de răcire este optimizat prin două pasaje din capul cilindrului pentru a maximiza disiparea energiei. Acest lucru îmbunătățește gestionarea și arderea căldurii, respectiv economisind carburant și reducând emisiile de CO2.
  • Actuatori turbo electrici: Prin acestea se oferă un răspuns rapid și precis de la turbo compresor, îmbunătățind livrarea de energie.
  • Tehnologia de pulverizare cu plasmă pe pereții cilindrilor: Aceasta este o tehnologie introdusă în premieră mondială pe un benzinar de doar un litru volum. Dezvoltată iniţial pentru motorul lui Nissan GT-R, aceasta a fost deja integrată în alte motoare ale Renault-Nissan-Mitsubishi, inclusiv motorul de 1.3 litri pe benzină, recent lansat pentru Nissan Qashqai. Reducând frecarea în cilindru, acest strat îmbunătățește gestionarea căldurii şi combustiei, reduce greutatea și îmbunătățește economia de combustibil și emisiile de CO2.
  • Cap al cilindrilor cu colector de evacuare integrat și carcasă din plastic: Acest design mai compact oferă un ambalaj îmbunătățit al motorului și reduce numărul de conducte pentru încălzirea mai bună și mai rapidă a catalizatorului, rezultând emisii mai curate.
  • Curea elastică: Centura este fabricată dintr-un material special care îi permite să îşi îndeplinească menirea fără un dispozitiv de pretensionare, având în acelaşi timp o greutate mai redusă şi fiind mai rezistentă în timp la frecări.
  • Arbore cotit din oțel forjat: redus în diametru și cu suprafețe super-finisate pentru a reduce frecarea, acest lucru duce la îmbunătățirea economiei de combustibil și emisii scăzute de CO2.

Disponibil din februarie, variatorul nou Xtronic va putea fi comandat drept opţiune, în combinaţie cu motorul sus menţionat. CVT-ul dispune de tehnologia D-Step, care oferă o livrare mai rafinată a puterii și o experiență on-road pentru șofer în comparație cu un CVT convențional. Acest lucru este deosebit de evident ca răspuns la utilizarea agresivă a pedalei de accelerație. Tehnologia D-Step oferă, de asemenea, retrogradări mai rapide ale treptelor și o economie de combustibil reală.

Micra Xtronic devine astfel o mașină perfectă pentru mediile urbane aglomerate datorită manevrabilității sale remarcabile. Transmisia sa lină îl face foarte ușor și relaxant pentru a fi condus şi este un adevărat performer într-un trafic cu mişcare permanentă Stop-Start. În 2016, când Nissan a lansat actualul Micra, cutia de viteze automată se găsea pe 12% din mixul global de vânzări în segment. Surse din industrie prognozează că cifra se va dubla în 2020 și va ajunge la mai mult de 30% în 2022.

În combinaţie cu variatorul, motorul IG-T 100 produce deja 144 Nm de cuplu la 2.000 de rpm.

Noul motor vârf de gamă pentru Nissan Micra este unitatea 1.0 DIG-T 117, cu turbo compresor şi alimentată cu benzină, care este cuplată la o cutie de viteze manuală în şase trepte. Nu este pur și simplu o versiune refăcută și mai puternică a IG-T 100, ci un motor complet diferit. Acesta a fost dezvoltat de Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance în colaborare cu Daimler, alături de motorul de benzină de 1.3 litri lansat recent pe Nissan Qashqai.

Chiar dacă are doar trei cilindri, motorul DIG-T 117 este proiectat pentru a oferi clienților o unitate mai orientată spre performanță, cu 180 Nm de cuplu la activ, alături de alţi 20 care sunt primiţi după un proces de overboost. Comparând cele două motoare noi, acesta din urmă oferă mai multă accelerație datorită unui interval de turaţii mai larg. Există, evident, şi mai multă putere, dar și mai mult cuplu la un număr de rotaţii mai mic (1.750 rpm).

Maşina care îl va avea va mai dispune de o gardă la sol redusă cu 10 mm, dar şi o suspensie revizuită pentru a optimiza beneficiile acestei reduceri. De asemenea, direcţia va fi mai clară, ceea ce înseamnă o agilitate mai mare şi o reacţie mai bună la întoarcerea volanului. O maşină cu acest motor se va putea deosebi în trafic printr-o terminaţie cromată a eşapamentului, dar şi un set de jante din aliaj de 17 inci.

Noul DIG-T 117 dispune la rândul său de o serie de inovații tehnice care îi permit să livreze o performanță energică, menținând în același timp economia de combustibil ridicată și emisii scăzute de CO2. Printre acestea se numără:

  • Cap cilindru Delta: O premieră mondială într-un motor pe benzină de 1.0 litri, această inovație creează un motor mai compact și mai ușor. Beneficiile sunt o creștere a spațiului disponibil de protecție în cazul unor impacturi frontale și o mai mare libertate în proiectarea capotei mașinii.
  • Tehnologia de pulverizare cu plasmă pe pereții cilindrilor: Aceasta este o tehnologie introdusă în premieră mondială pe un benzinar de doar un litru volum. Dezvoltată iniţial pentru motorul lui Nissan GT-R, aceasta a fost deja integrată în alte motoare ale Renault-Nissan-Mitsubishi, inclusiv motorul de 1.3 litri pe benzină, recent lansat pentru Nissan Qashqai. Reducând frecarea în cilindru, acest strat îmbunătățește gestionarea căldurii şi combustiei, reduce greutatea și îmbunătățește economia de combustibil și emisiile de CO2.
  • Injector central: În comun cu motorul pe benzină de 1.3 litri lansat recent pe Nissan Qashqai, acest nou motor pentru Micra dispune de un injector montat central în camera de ardere. Creând un setup mai precis de pulverizare a combustibilului, previne atingerea supapelor şi bujiilor de către carburant, rezultând o performanță mai bună a emisiilor. Combustibilul este furnizat de o pompă de înaltă presiune care operează la 250 bar.
  • Turbo compresor cu o supapă de emisii controlată electronic: Această tehnologie oferă un control îmbunătățit al turbo compresorului, maximizând răspunsul motorului și eficienţa sa.
  • Actuatori turbo electrici: Prin acestea se oferă un răspuns rapid și precis de la turbo compresor, îmbunătățind livrarea de energie.
  • Supapă de admisie și evacuare cu temporizator: Controlul optimizat maximizează performanța și reduce emisiile.
  • Filtrul de particule pe benzină (GPF): Fiind o caracteristică obligatorie pentru toate motoarele cu benzină cu injecție directă, GPF asigură că particulele care își fac drum prin eșapament sunt conforme cu reglementările privind emisiile.

Alături de aceste noutăţi tehnice introduse pe Micra, Nissan lansează şi o nouă versiune / nivel de echipare pentru modelul compact. Se numeşte N-Sport şi îl transformă într-un “warm-hatch” pentru a concura într-un fel sau altul cu Ford Fiesta ST Line, VW Polo R-Line, Peugeot 208 GT Line sau SEAT Ibiza FR.

Sub capotă, o astfel de maşină poate avea oricare din cele trei motorizări/combinaţii descrise mai sus, iar caroseria poate fi vopsită în doar patru culori: Passion Red, Solid White, Echo Grey şi Enigma Black.

Pe lângă acestea, la exterior mai vine cu: inserţii pe jante şi corpurile oglinzilor retrovizoare similare fibrei de carbon, inserţii de culoare neagră lucioasă pe părţile laterale şi barele de protecţie, insignă N-Sport, geamuri posterioare fumurii şi lămpi cu halogen pentru farurile anti ceaţă. În habitaclu se instalează scaune sport tapiţate cu Alcantara şi piele, cameră video spate cu senzori de parcare cu afişare pe ecranul central, acces şi pornire motor keyless, cotiere pentru scaunele faţă, deflectoare de aer vopsite în alb, tavan negru şi covoraşe în stil sport.

Încă o noutate introdusă pe Micra este noul sistem multimedia NissanConnect. Acesta este compatibil cu interfeţele Apple CarPlay şi Android Auto, care vin standard, excepţie fiind nivelul de echipare de bază; are tehnologie OTA (Over The Air) pentru a descărca actualizări de soft şi hărţi de navigaţie; vine cu sistem de navigaţie TomTom Premium Traffic. Toate sunt afişate pe un ecran color de 7 inci cu multi-touch.

Utilizatorii mai sunt încurajați să descarce o aplicație nouă – Door to Door Navigation – pe smartphone. Aceasta deblochează funcționalitatea îmbunătățită a NissanConnect, cum ar fi planificarea unui traseu înainte de a părăsi casa sau biroul, pe telefon. Odată finalizată, destinația poate fi trimisă direct pe mașină pentru a începe ghidarea traseului în momentul în care ajung în spatele volanului.

Afișajul panoului de instrumente, situat între cele două cadrane din spatele volanului, a fost, de asemenea, reproiectat pentru a afișa informații suplimentare la primirea apelurilor telefonice sau a mesajelor text SMS. Acesta afișează, de asemenea, indicatori de navigaţie turn-by-turn.

Amintim că noul Nissan Micra poate fi cumpărat şi în ţara noastră de la dealerul oficial. Preţul de start porneşte de la 11.500 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/