(video) Valtteri Bottas a deschis al 70-lea sezon de Formula 1 prin victoria sa în Australia

Noul sezon de Formula 1, cel de-al 70-lea din istorie, a început în această dimineaţă cu Marele Premiu al Australiei, iar succesul a fost de partea celor de la Mercedes-AMG. Pilotul Valtteri Bottas a câștigat prima cursă din cele 21 programate pentru acest an competiţional, fiind pentru el a patra victorie în Marele Circ, câștigând ultima cursă în 2017, la Abu Dhabi.

În total 324.000 de spectatori au urmărit cu ochii lor cursa de pe loc, în timp ce alte câteva milioane transmisiunea în direct.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Pe circuitul Albert Park pilotul finlandez de la Mercedes a plecat de pe locul doi și a avut un start perfect de cursă, depășindu-l în cele din urmă pe colegul său, Lewis Hamilton, cvintuplu campion mondial, care obținuse al 84-lea pole al carierei (al 8-lea în Australia şi al şaselea consecutiv). Cu Hamilton pe al doilea loc, echipa a marcat şi a 45-a cursă când piloţii Mercedes au finisat pe primele două locuri.

Bottas a primit și punctul bonus, acordat din acest sezon pilotului care reușește să înregistreze cel mai bun timp de parcurgere al unui tur. Regula s-a mai aplicat în Formula 1, însă ultima dată a fost tocmai în sezonul din 1959. Finlandezul a scos 1 minut şi 25,580 secunde, fiind ales şi pilotul zilei.

Pe locul 3 s-a clasat tânărul Max Verstappen, de la Red Bull Racing, care a plecat de pe a patra poziţie de la start. Belgianul de 21 de ani a reușit și cea mai frumoasă depășire a cursei, în turul 31, când a trecut de Vettel, după ce a dezvoltat o viteză impresionantă pe linia dreaptă de dinaintea șicanei în care a trecut de german.

Pe următoarele locuri s-au clasat: Vettel, Leclerc, Magnusen, Hulkenberg, Raikkonen, Stroll şi pilotul rus Daniil Kvyat.

Următoarea etapă de Formula 1 se va desfăşura peste două săptămâni, în Bahrain, acolo unde anul trecut s-a impus Sebastian Vettel.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/