(video) Volkswagen a construit un Arteon cu practic 500 de CP, dar nu îl poţi cumpăra

Un grup de stagiari care lucrează la subdiviziunea australiană a companiei Volkswagen au acceptat provocarea a face timp de o săptămână un Arteon unic. Rezultatul este un sedan numit ART3on, cu ajutorul căruia se va încerca stabilirea unui record de timp, pe un circuit, în zilele care urmează.

Vezi şi: (foto) Cel mai puternic Volkswagen Arteon a fost modificat de atelierul ABT

Automobilul a suferit modificări la suspensie, componentele fiind înlocuite cu unele furnizate de Bilstein Suspension Australia şi H&R Suspension. Mecanismele de frânare au fost schimbate cu unele de la APR, iar anvelopele cu unele semi slick Pirelli P-Zero Trofeo. Cuşca de protecţie de la interior şi scaunul sport au fost livrate de Bond Roll Bars.

De înfrumusețarea caroseriei s-a ocupat Pivot Creative, care a realizat o folie vinil cu desenul artistului stradal Simon Murray, care a fost rugat să participe la procesul de tuning. 

La capitol tehnic sub capotă, toate manipulările s-au făcut în colaborare cu Racing Line UK, maşina suferind un tuning complex în trei etape. De diagnostică şi teste s-a ocupat MAHA Australia.

În urma tuturor modificărilor, acest Arteon R-Line cu DSG cu şapte trepte şi tracţiune integrală, care producea standard 280 de CP şi 350 Nm cu ajutorul unui TSI de 2.0 litri, oferă acum tocmai 489 de CP şi 600 Nm de cuplu! Timpul de acceleraţie 0-100 de km/h a scăzut astfel semnificativ, de la 5.6 la 3.9 secunde, acesta fiind unul dintre scopurile proiectului.

Cu această maşină se va încerca stabilirea unui record de timp în cadrul evenimentului World Time Attack Challenge, care începe astăzi şi va dura până duminică în Sydney, Australia. Sedanul va fi condus de pilotul Renato Loberto.

Vezi şi: (foto/video) Volkswagen a prezentat cinci mașini speciale, făcute după ideile fanilor mărcii

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/