(video) Volvo ne spune cât de spaţios şi aranjat va fi interiorul noului XC40

Distribuie:
 • 4
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

În luna iulie a acestui an Volvo a dezvăluit primele detalii despre designul noului său model XC40. Atunci ni s-a spus că elementul principal de la exterior va fi o caroserie bi coloră.

Acum însă suedezii ne-au împărtăşit careva informaţii despre habitaclul crossoverului. În procesul de dezvoltare a acestuia s-a atras o foarte mare atenţie la cum oamenii îşi păstrează lucrurile în interiorul maşinilor.

Vezi şi: (foto) Volvo a arătat întâmplător posteriorul noului crossover XC40

„În procesul de comunicare cu oamenii ne-am interesat cum şi unde îşi păstrează lucrurile pe care le iau cu aceştia în habitaclul automobilului în fiecare zi. În concluzie am înţeles că automobilele moderne deseori nu corespund aşteptărilor şoferilor. Telefoanele lunecă pe consolă şi se zgârie prin diferite nișe, pachete cu mâncare din restaurante mereu ameninţă că se pot răsturna, iar conducătorii mereu trebui să-şi distragă atenţia de la drum dacă doresc să scoată cardurile de discount pentru alimentare sau cele de acces în parcări din portmonee. Ne-am pus astfel scopul să soluţionăm toate aceste probleme odată şi pentru totdeauna”, a declarat Louiza Atcheba, brand manager al modelelor din Seria 40 a Volvo Cars.

În noul Volvo XC40 s-a reuşit economisirea spaţiului pentru a face buzunarele din uşi cât mai voluminoase, în care să poată încăpea chiar un laptop, tabletă sau mai multe sticle cu apă.

Un astfel de rezultat le-a reuşit suedezilor după ce au mutat difuzoarele din uşi şi au integrat în planşa de bord „primul subwoofer din lume poziţionat într-un decor acustic deschis”.

Vezi şi: Fotografii spion au intrat în noul Volvo XC40. Iată cum îi arată interiorul

„Atunci când am proiectat partea inferioară a consolei centrale şi tunelul central, nu ne-am gândit că acestea trebuie să aibă doar un design plăcut, ci şi ca suporturile pentru pahare să fie folosite în scopul pentru care au fost create. Iar pentru monede, cărţi de credit sau alte cabluri pentru reîncărcare am creat destule spaţii speciale. Ne-am orientat ca în maşină să existe şi un spaţiu pentru reîncărcarea telefoanelor mobile prin inducţie electromagnetică, dar şi câteva porturi USB”, a menţionat Conny Ewe Blomme, senior design manager al Volvo Cars.

Pe uşa compartimentului pentru mănuşi va exista un mic cârlig cu un capac care se va deschide, care va permite agăţarea unei genţi uşoare sau a unui pachet cu mâncare, iar acestea vor sta liber.

În noul Volvo XC40 vor exista mai multe sloturi pentru cărţile de discount şi cardurile bancare în preajma panoului de bord. În tunelul central, sub cotiere. va exista un spaţiu generos pentru păstrarea lucrurilor. Totodată în habitaclu va exista un compartiment detaşabil în care se vor putea păstra deşeurile.

Vezi şi: (video) Volvo începe campania de promovare a noului XC40. Ne spune ce culori şi materiale va avea

„În portbagajul noului Volvo XC40 va exista un sistem integrat de organizare a spaţiului. Panourile de pe podea se vor putea deschide în sus, făcând astfel compartimente pentru diverse tipuri de genţi şi valize, fapt care vă va permite folosirea volumului total accesibil fără nevoia de a scoate podeaua. Cu apăsarea unui singur buton mecanismele electrice vor rabata scaunele spate şi se va forma o suprafaţă dreaptă. Totodată, sub podea va exista un spaţiu special care se va putea închide cu cheia”, a mai povestit Conny Ewe Blomme.

Amintim că noul Volvo XC40 va fi prezentat până la sfârşitul acestui an, însă când anume se va întâmpla acest lucru nu se cunoaşte.


Distribuie:
 • 4
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...