Volkswagen Group ar putea vinde până în 2030 cinci branduri pe care le deţine

Volkswagen Group lucrează în prezent cu mare efort la un plan de dezvoltare al grupului în contextul în care va veni în scurt timp un val de electromobile pe piaţă. Strategia sa numită Vision 2030 implică o restructurare pe scară largă în următorii 11 ani, inclusiv renunţarea la un anumit număr de branduri deținute de gigantul auto.

Potrivit informaţiilor pe care le au colegii noştri de la Automobilemag, soarta mărcilor Volkswagen, Audi și Porsche în interiorul Volkswagen Group nu este amenințată cumva. În această situaţie, se pot aștepta la o reformatare Skoda și SEAT, în timp ce principalii candidaţi pentru outsiding sunt Bentley, Bugatti, Ducati, Italdesign și Lamborghini.

Vezi şi: (video) VW Group va lansa în acest an peste 90 de maşini. Audi Q3 Sportback şi Porsche Cayenne Coupe printre premiere

Potrivit surselor, cel mai prim candidat pentru vânzare este Bentley. În interiorul Volkswagen Group se consideră că acest brand istoric este prea demodat şi prin urmare se doreşte scăparea de el, fiind în prezent în căutarea unui cumpărător pentru faimoasa companie britanică. Este de așteptat ca grupul german să-l vândă cuiva din China.

În ceea ce privește Bugatti, acest brand producător de maşini super sport este planificat să fie transferat sub controlul lui Ferdinand Piëch, nepotul lui Ferdinand Porsche şi cel despre care se spune că ar fi proprietarul celui mai scump automobil din lume, pentru a păstra într-un astfel de mod identitatea de brand a dinastiei germane celebre.

Lamborghini riscă să fie vândută în cazul în care performanța financiară a brandului se va opri din creştere. Compania rivală pentru Ferrari ar putea fi scoasă la vânzare “la pachet” cu brandul producător de motociclete Ducati.

Vezi şi: Studiu: Ferrari are un profit de 69000 de euro dintr-o maşină vândută, iar Bentley are pierderi de 17000

Vezi şi: (video) Ştiai asta? Câţi bani pierdea concernul VW la fiecare Bugatti Veyron produs

Simultan cu probabilitatea de a vinde branduri deja existente în grup, Volkswagen AG mai ia în considerare posibilitatea de a crea un nou brand pentru vehiculele complet electrice, aşa cum a făcut Mercedes cu EQ de exemplu. Deocamdată pentru această idee nu s-a găsit o business justificare, însă nici nu a fost complet abandonată.

Până în anul 2028, VW Group planifică să lanseze 70 de noi electromobile, cu 20 mai multe decât au fost anunţate mai devreme. Prin urmare, producția de vehicule cu emisii zero este setată să crească de la 15 la 22 de milioane de unităţi pe an, iar până în 2025 grupul va investi peste 30 de miliarde de euro numai în electrificare.

Până în anul 2030, nivelul de penetrare cu EV-uri în gama de modele a tuturor brandurilor grupului va depăşi cota de 40%, iar până în 2050 doar producătorul VW îşi doreşte să devină un constructor exclusiv de maşini fără emisii.

Anterior a existat acest zvon: Concernul VW, gata să vândă trei branduri pentru a acoperi costurile scandalului Dieselgate

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/