Volvo dezvoltă serios autopilotul. Ce vor putea face şoferii când nu vor ţine volanul (video)

Volvo privește în viitor, care se pare că nu este atât de îndepărtat în ceea ce privește sistemele de autopilot și de interacțiune a mașinii cu șoferul. Astfel suedezii au prezentat de curând o nouă platformă de streaming a conţinutului media.

volvo1

Conceptul unei astfel de platforme Volvo o dezvoltă cu gigantul în telecomunicaţii Ericsson. Se doreşte ca odată ce este activat autopilotul, şoferul să se lase pe spate pe scaunul său, iar un ecran care va ieşi din plaşa de bord să-i arate ceea ce îşi doreşte.

volvo2

Pe ecran vor putea fi afişate diverse conţinuturi media, spre exemplu un material video în calitate maximă şi fiind transmis printr-o reţea wireless. Evident, pentru acest lucru va trebui o conexiune rapidă şi stabilă. De aceea Volvo şi Ericsson dezvoltă nişte algoritmi care vor indica şoferului pe unde e mai bine să meargă pentru a avea semnal bun, în acelaşi timp păstrându-şi traseul.

Rezultatul va fi o mai bună optimizare a transferului de date şi nu va fi nevoie de timp pierdut în aşteptarea “bufferizării” conţinutului.

volvo3

Volvo consideră şi are dreptate, când spune că cel mai mare avantaj al condusului autonom înseamnă reducerea accidentelor rutiere şi a nivelului de mortalitate în trafic. Potrivit statisticilor obţinute de experţi independenţi, peste 90 la sută din accidente cu urmări fatale sunt din cauza neatenţiei şoferilor.

https://youtu.be/I_71IEZpIAk

 

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/