in ,

24 de şoferi depistaţi în 24 de ore! Majoritatea erau în stare de ebrietate avansată la volan

Ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP au depistat și înlăturat de la volanul mai mult automobile 24 de conducători auto băuți. Cifra este valabilă pentru ultimele 24 de ore!

drunk
FOTO: sacramentoinjuryattorneysblog.com

Majoritatea dintre ei se aflau în stare de ebrietate avansată, cel mai mult având 1,09 mg/l în aerul expirat! Toți acești șoferi iresponsabili, dacă nu erau depistați și înlăturați de la volanul mașinii la timp de către ofițerii de patrulare, aveau marea șansă să producă adevărate catastrofe pe trasee.

În Moldova, potrivit legislaţiei în vigoare, gradul minim de ebrietate este stabilit de la 0,15 până la 0,30 mg/l în aerul pur expirat, iar pentru stare avansată de ebrietate este considerat în cazul depăşirii a 0,30 mg/l în aerul pur expirat.

Inspectoratul General al Poliției reamintește conducătorilor auto să fie prudenți și să își asume orice acțiune. Extrem de importantă este și implicarea prietenilor, familiei, vecinilor la descurajarea șoferilor care au intenția de a urca la volan, după ce au consumat alcool.

Riscul este prea mare, iar consecințele pot fi mult prea drastice. Nu se merită! Opriți-vă la timp!

118854082 3107207859406632 6453252192779849796 n

Cu doar câteva ore mai devreme, ofițerii INSP împreună cu cei ai BPDS “Fulger” și DIE ale IGP au desfășurat în noaptea zilei de 4 septembrie acțiuni de depistare a șoferilor care încalcă Regulamentul Circulației Rutiere și se eschivează de la răspunderea contravențională.

Astfel, în raioanele Strășeni, Nisporeni și Hîncești au fost formate filtre rutiere, fiind verificate în jur de 300 de autovehicule. Pentru încălcările constatate, polițiștii INSP au aplicat 59 de sancțiuni contravenționale și 176 de puncte de penalizare.

Din numărul total de încălcări documentate s-a stabilit că:

  • 34 de șoferi au depășit limita de viteză admisă;
  • 12 nu au respectat indicatoarele rutiere;
  • 6 au încălcat regulile de înmatriculare a vehiculelor;
  • 3 nu aveau asupra sa un permis de conducere;
  • 2 au încălcat regulile de exploatare a vehiculelor;
  • un conducător auto nu a achitat vinieta;
  • o mașină a fost dusă la parcarea cu plată pentru că era anunțată în căutare de către executorul judecătoresc.

Alți 114 conducători auto au fost depistați cu abateri de la RCR, înregistrate de camerele video. Toți au primit citații de prezentare la Secția monitorizare și documentare a traficului rutier (SMDTR).

Inspectoratul General al Poliției reiterează că vor fi desfășurate, în permanență, acțiuni de disciplinare a conducătorilor auto și pentru sporirea siguranței în traficul rutier!