in ,

5 ediţii a câte 70 de maşini. Ferrari a lansat la Paris o colecţie aniversară de supercaruri

Compania Ferrari va pregăti 350 de maşini unice cu ocazia aniversării a 70 de ani de existenţă. Italienii au sărbătorit evenimentul la Salonul Auto de la Paris, acolo unde a adus cinci automobile unice.

Pe lângă varianta decapotabilă a supercarului LaFerrari Aperta, constructorul italian a adus în capitala franceză cinci versiuni speciale a celor mai populare modele din gamă: un 488 GTB, o decapotabilă California T, două exemplare 488 Spider şi un F12berlinetta.

Vezi şi: (foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – Ferrari LaFerrari Aperta

Anterior am aflat că printre cele cinci se va număra un Ferrari GTC4Lusso, însă se pare că până la urmă s-a renunţat la acesta în favoarea a încă unei decapotabile.

ferrari-70th-anniversary-liveries-5

Fiecare maşină este dedicată victoriei Ferrari în cursele în care a participat şi după premiera lor din Paris vor merge într-un turneu global, în peste 60 de ţări.

  • Ferrari F12berlinetta “The Stirling”

Această maşină un omagiu pilotului legendar Stirling Moss care a câştigat Tourist Trophy în anul 1961 la volanul unui 250 GT Berlinetta SWB.

Automobilul este vopsit într-o culoare albastră, are o linie albă orizontală pe capotă şi cercuri albe pe uşi pentru numere.

ferrari-70th-anniversary-liveries-4

ferrari-70th-anniversary-liveries-11

  • Ferrari 488 GTB “The Schumacher”

Acest supercar a fost dedicat succesului înregistrat de Michael Schumacher în cupa Constructors’ World Championship din anul 2003, atunci fiind la volanul bolidului F2003-GA F1.

Caroseria este vopsită în culoare roşie, în contrast cu linii albe pe acoperiş şi praguri, alături de logo-uri ale versiunii speciale.

ferrari-70th-anniversary-liveries

ferrari-70th-anniversary-liveries-6

Ferrari California T “The Steve McQueen”

Această decapotabilă îi aduce un omagiu actorului şi pilotului Steve McQueen, dar şi cunoscutei 250 GT Berlinetta Lusso (anul producţiei 1963) pe care l-a primit în dar de la soţia sa.

Speciala California T s-a lăudat la Paris cu un exterior vopsit într-o culoare maro şi un habitaclu tapiţat cu piele de cămilă.

ferrari-70th-anniversary-liveries-2

ferrari-70th-anniversary-liveries-9

Ferrari 488 Spider “The Green Jewel”

Acest supercar fără acoperiş este vopsit într-o culoare verde, exact ca şi modelul 365 P2 a echipei britanice David Piper Racing, care a câştigat cursa de 9 ore de la Kyalami în anii 1965 şi 1966. Maşina era condusă de însuşi David Piper.

ferrari-70th-anniversary-liveries-3

ferrari-70th-anniversary-liveries-10

Ferrari 488 Spider Tailor Made

Al doilea 488 Spider este o întruchipare modernă a modelului 375 MM produs în anul 1953 de atelierul Pininfarina. Automobilul este vopsit într-o culoare albă şi are pe centru două linii de culoare albastră.

ferrari-70th-anniversary-liveries-1

ferrari-70th-anniversary-liveries-7

ferrari-70th-anniversary-liveries-8

Automobilele vor fi pregătite de specialiştii atelierului Tailor-Made care se ocupă de personalizarea maşinilor mărcii.

Iti place articolul?