in ,

A decedat fondatorul Brabus Bodo Buschmann. Avea doar 62 de ani

După un anunţ trist făcut de Toyota la începutul acestui an, iată că încă un nume cunoscut în industria auto a plecat dintre cei vii. Renumitul atelier german de tuning din Bottrop, Brabus, cu durere a anunțat moartea fondatorului şi directorului său executiv Bodo Bushmann.

Numele lui (Buschmann) este prezent în a doua jumătate a denumirii atelierului, iar prima parte este din numele prietenului său Klaus Brackmann, împreună fondând Brabus în 1977.

Cu toate acestea, parteneriatul era necesar doar pentru a se conforma formalităților legale: Brackmann a rămas “rece” în ce priveşte modificarea autoturismelor, însă iată Buschmann s-a îmbolnăvit de Mercedes-urile performante încă din tinerețe, de la vârsta de 22 de ani, atunci când studia la facultățile de drept şi business şi administrare.

Primul automobil modificat a fost un S-Class în caroserie W126. În 1983 a fost deschis primul showroom Brabus şi deja în 1984 a fost prezentat un model 190E V8 cu motor preluat de la S-Class. Toate proiectele care au urmat au făcut din Brabus cel mai bun atelier de tuning, de opt ori nominalizat de revista Auto Motor und Sport.

De la un garaj modest în spatele unui salon auto pe care îl deţinea tatăl său a ajuns în prezent la o întreprindere mare şi independentă cu patru fabrici. Afacerea s-a dezvoltat rapid, în mare parte datorită jurnaliştilor care i-au dus vestea despre serviciile de calitate pe care le oferea şi le oferă în prezent. Showroom-uri are deschise la moment în oraşe ca Miami, Londra, Beijing, Moscova, Dubai, etc.

Iniţial orientându-se doar pe maşini marca Mercedes-Benz, în prezent a demonstrat că se poate ocupa şi de modele smart sau Tesla. Totodată, câteodată pune la dispoziţie clienţilor proiecte unice făcute în ediţii limitate, iar încă o dovadă a calităţii este decizia Daimler de acum câţiva ani, cea ce a plasa producţia de limuzine non-blindate Mercedes-Maybach Pullman exclusiv în curtea Brabus, în Bottrop!

Compania mai povesteşte despre el că iubea să muncească, şi mult. De foarte multe ori stătea la serviciu de dimineaţă şi până seara târziu, de luni până duminică inclusiv, până când a ajuns să vadă un rezultat precum este acelaşi Brabus 900 Rocket, un supercar făcut pe baza coupeului S 65 AMG, care fără un limitator de viteză poate atinge peste 370 de km/h!

Bodo Bushmann a fost, de asemenea, președintele Asociației Tunerilor Germani VDAT eV, care a fost creată cu participarea sa directă și reunește cele mai respectate companii din această industrie.

Brabus a anunţat că toate responsabilităţile au fost preluate imediat de fiul său, Constantin Bushmann, anterior manager al departamentului Marketing şi Vânzări, iar atelierul va continua să facă munca începută de fondatorul său.

Cauza exactă a morții lui Bushman nu s-a anunţat, atelierul menţionând doar că a fost vorba despre o oarecare boală. Bodo Bushmann avea doar 62 de ani.

“Niciodată nu munci pentru bani – munceşte pentru pasiune!”

Bodo Buschmann (27 august 1955 – 26 aprilie 2018)

Iti place articolul?