in

LOLLOL OMGOMG COOLCOOL WTFWTF AngryAngry

A doua lovitură pentru Daimler AG! Sharp poate obţine interzicerea vânzărilor de Mercedes-uri în Germania

Concernul auto german Daimler AG, care deține marca Mercedes-Benz, a pierdut un litigiu privind brevetele pentru a doua oară în trei săptămâni. Astfel, există încă un risc să se confrunte cu interzicerea vânzărilor de maşini în patrie!

De data aceasta compania japoneză Sharp a devenit a doua parte în procedură, iar acum câteva ore o instanţă din München a decis că Daimler AG îi folosea ilegal brevetul, notează Bloomberg.

Amintim că în luna august, curtea din Mannheim (Germania) a stabilit că Daimler AG a încălcat brevetele Nokia prin utilizarea tehnologiei mobile în mașinile lor fără licență.

mercedes benz
FOTO: bloomberg.com

Hotărârea din ziua de joi îi permite Sharp să obţină interzicerea vânzărilor de vehicule a Daimler, deoarece instanța a constatat că producătorul de automobile a folosit tehnologia mobilă fără licență. Procesul face parte dintr-o luptă mai amplă între Daimler și mai multe firme tehnologice care dau în judecată pentru a forța producătorul german să ia o licență de la un grup de proprietari de brevete. Daimler insistă în schimb că licențele trebuie acordate furnizorilor săi.

Daimler a spus că va face apel și nu așteaptă ca producția sau vânzările să fie oprite. De cealaltă parte, Sharp și-a retras o parte din plângere după acordarea unei licențe unui furnizor, arătând că modelul de lucru pe care Daimler îl favorizează este funcțional.

Nokia, care și-a unit forțele cu Sharp în dispută, a câștigat o ordonanță în Mannheim pe 18 august, dar nu a aplicat-o încă. Judecătorii pe caz au decis că Nokia poate continua să meargă înainte şi să obţină interdicţia de vânzare a maşinilor Mercedes-Benz în Germania numai dacă achită nişte garanții în valoare de 7 miliarde de euro.

Judecătorii de la München au fost joi mai puțin stricți și au impus Sharp garanții de doar 5.5 milioane de euro, ceea ce face mult mai ușoară executarea hotărârii.

Conform legislației germane, dacă o hotărâre este în apel, aceasta poate fi pusă în aplicare numai dacă câștigătorul postează garanții. Acești bani sunt un depozit de garanție pe care cealaltă parte îi poate folosi pentru a-și acoperi pierderile în cazul în care câștigă în cele din urmă o contestație.