in , ,

A început construcţia autostrăzii inelare din jurul Mării Negre! O parte din cei 7140 de km vor trece şi prin Moldova

Federaţia Rusă a inițiat oficial implementarea proiectului cunoscut sub numele de Drumul de Centură al Mării Negre (Black Sea Ring project). Acesta implică construcţia unui sistem de autostrăzi cu patru benzi de circulaţie, prin care se vor lega ţările din jurul Mării Negre şi care va avea o lungime totală de aproximativ 7.140 km.

autostrada
FOTO: arup.com

Printre țările participante la proiect se numără Turcia, Georgia, Federaţia Rusă, Ucraina, Republica Moldova, România, Grecia și Bulgaria. În același timp, ţări ca Armenia, Azerbaijan, Albania și Serbia vor fi conectate la această magistrală prin rute suplimentare.

Potrivit informaţiilor publicate de Asociaţia Mondială a Autostrăzilor, proiectul nu are un singur buget comun. Fiecare țară va plăti pentru propria secțiune folosind surse financiare proprii. În plus, se estimează că o parte din finanțarea proiectului va fi asigurată de UE, precum și de unele bănci din UE și alte surse internaționale. Aceste instituții de finanțare sunt: Banca Europeană de Investiții (BEI), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), precum și Banca Mondială (BM), etc.

Autostrada inelară va face conexiunea dintre câteva oraşe importante, precum: Istanbul şi Edirne în Turcia; Batumi şi Poti în Georgia; Novorossiysk, Rostov-pe-Don şi Taganrog în Federaţia Rusă; Mariupol, Melitopol şi Odesa în Ucraina; Chișinău în Republica Moldova; Bucureşti în România; Haskovo în Bulgaria; Komotini şi Alexandroupolis în Grecia.

Se așteaptă ca noul drum să fie dat în exploatare în 2019-2020.

Vezi şi: (video) O autostradă în valoare de circa 5 miliarde de dolari va trece pe lângă hotarele de est ale ţării

BSRH GIS 6th StC Rostov 27 09 11

Potrivit unui purtător de cuvânt oficial al Ministerului rus al Transporturilor, lungimea totală a drumului din Federaţia Rusă va fi de 2.230 km. Pe secţiunea de drum rusească viteza maximă de circulaţie va fi de 130 de km/h şi vor fi admise doar vehicule relativ “uşoare” cu o greutate de până la 12.5 tone.

O parte semnificativă din drumul rusesc, parte a acestei autostrăzi, a fost de fapt, deja, construită în cadrul pregătirilor pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci din 2014, care au implicat construcţia de noi drumuri de-a lungul coastei Mării Negre.

Conform calculelor Ministerului rus al Transporturilor, construcția noului drum va costa aproximativ 500 de milioane de ruble (7 milioane dolari SUA per km), inclusiv costurile legate de achiziționarea de terenuri și alte obiecte. Până la sfârşitul lui 2018 se aşteaptă să finalizeze 113 km.

Guvernul rus a început deja să pregătească documentația necesară pentru darea în exploatare a secțiunii sale din proiect. Se planifică ca noul drum să beneficieze de tehnologii moderne, cum ar fi etichetele RFID pentru transportul de marfă și pasageri la frontiere. În plus, va avea benzi dedicate pentru controlul vamal și al pașapoartelor.

Se mai așteaptă ca noua rută să treacă şi prin peninsula Crimeea. Cu toate acestea, acest lucru va face obiectul unor negocieri ulterioare, având în vedere situația politică dificilă dintre Ucraina și Rusia.

FOTO: zr.ru

În cazul Ucrainei, organismul de stat ucrainean responsabil de construcția drumurilor Ukravtodor, și-a anunțat planurile de a finaliza un studiu de fezabilitate al secțiunii sale de drum în lunile următoare. Conform termenilor proiectului, secțiunea ucraineană a drumului va lega orașele Mariupol, Melitopol și Odesa, iar lungimea totală va fi de 618 km.

Pe baza calculelor preliminare, efectuate de analiștii din Ukravtodor, costul de construcție a drumului va ajunge la 500 milioane dolari.

În cazul altor țări participante la proiect, un purtător de cuvânt oficial al Ministerului turc al Transporturilor a anunțat recent că țara deja îşi construieşte secţiunea proprie. Aceasta se întinde de la granița Turciei cu Georgia până la hotarul cu Bulgaria.

Alte detalii ale proiectului nu sunt dezvăluite în prezent, iar din partea autorităţilor de la Chişinău deocamdată nu s-au văzut “mişcări” în acest sens.

buton subscribe

Inițiativa de construire a autostrăzii inelare din jurul Mării Negre datează de la întâlnirea din 2006 a Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN). Această se concentrează asupra inițiativelor politice și economice multilaterale din regiunea Mării Negre.

Un an mai târziu, în 2007, la Belgrad au fost semnate de către reprezentanții oficiali ai celor 12 state membre OCEMN un acord de implementare a proiectului. Proiectul a fost aprobat în sfârșit în 2011 în cadrul reuniunii membrilor OCEMN de la Istanbul.

Vezi şi: (video) Test Drive: Ce viteză maximă are? Am accelerat un Mercedes-Benz G350d pe o autostradă din Germania