in ,

A treia operaţiune XENON din acest an. Peste 370 de şoferi au fost sancţionaţi

INP continuă acţiunile de depistare a șoferilor care au instalate la autovehicul dispozitive de iluminare exterioară neoriginale, faruri de tip xenon. În perioada 19-27 noiembrie a lunii trecute au fost prinşi alţi peste 370 șoferi, care, în ciuda interdicţiei, continuau să le folosească şi să-i orbească pe alţi colegi din trafic.

FOTO: opel-klubas.com

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că este interzisă circulația automobilelor care au instalate ilegal faruri de tip xenon, excepție fiind doar cele instalate de producătorul auto în uzină.

Pentru instalarea luminilor xenon, șoferii se sancționează cu amendă de la 150 la 300 de lei, conform art. 228 al Codului Contravențional al RM.

Amintim că un număr record de sancţiuni la acest capitol s-au dat în luna ianuarie a acestui an, într-un termen de doar 10 zile. A doua operaţiune a avut loc în primele zile ale lunii noiembrie şi a fost anunţată din timp, însă aceasta din urmă a derulat inopinat.

Vezi şi: (video) Nici frigul nu-i poate opri. Poliţia a înregistrat în weekend peste 1200 de încălcări din partea şoferilor

Iti place articolul?