in

Actorul rus Mihail Efremov, condamnat la 8 ani de închisoare după ce şi-a recunoscut vina

Astăzi, 8 septembrie 2020, la Curtea Presnenski din Moscova a avut loc o audiere finală în cazul actorului Mihail Efremov şi tot astăzi şi-a aflat sentinţa. El este acuzat de un accident comis în stare de ebrietate, care a avut loc pe 8 iunie în centrul capitalei. În urma accidentului, șoferul celui de-al doilea autoturism a suferit răni grave și a murit la spital.

Instanța l-a găsit vinovat de infracțiunea comisă în temeiul aliniatului 4 al articolului 264 din Codul Penal al Federației Ruse (încălcarea de către persoana care conduce o mașină, un tramvai sau alt vehicul mecanic, a regulilor de circulație sau exploatarea vehiculelor care a dus la moartea neglijentă a unei persoane).

Acesta a fost condamnat la opt ani de închisoare într-o colonie cu regim comun. De asemenea, actorul va trebui să achite despăgubiri în valoare de 800.000 de ruble fiului celui mai mare al decedatului.

efremov
FOTO: bbc.com

Amintim că Efremov s-a aflat în arest la domiciliu de la începutul investigațiilor. Timp de trei luni și-a schimbat în mod repetat mărturia: inițial actorul a făcut mărturisiri precum că este vinovat, dar apoi le-a refuzat, invocând faptul că nu-și amintește nimic despre ziua accidentului din cauza stării de ebrietate avansate.

De curând, în ziua de 3 septembrie, în cadrul unei alte şedinţe de judecată, actorul s-a răzgândit din nou și a spus că pledează vinovat.

“Vreau să fac o declarație, onorată instanță. N-am mai dormit de câteva nopți, am decis că pledez vinovat”, a spus atunci Efremov.

marturii efremov

Imediat după aceasta procurorul pe caz a cerut condamnarea lui Efremov la 11 ani de închisoare în colonie cu regim comun.

În plus, procurorul a cerut instanței să satisfacă parțial cererea fiului cel mare al decedatului pentru a fi despăgubit cu 500.000 de ruble și cererea anterioară a familiei pentru o despăgubire simbolică în valoare de doar o rublă.

Potrivit procurorului, lui Efremov ar trebui de asemenea să i se interzică să conducă autovehicule timp de trei ani.

Actorul Mihail Efremov s-a născut la Moscova pe 10 noiembrie 1963 (56 de ani). Este un artist emerit al Federației Ruse. Pe contul său sunt câteva zeci de roluri în diverse spectacole de teatru şi participări în câteva sute de filme. Are experiență în regie, a găzduit și câteva programe de televiziune în cariera sa. Este căsătorit pentru a cincea oară şi conform ultimelor informaţii are șase copii.