in ,

AngryAngry OMGOMG COOLCOOL WTFWTF

Ai o zgârietură pe maşină? Fii atent la noua-vechea schemă care se practică în Chişinău

Cel puţin un concetăţean sau, posibil, o grupare întreagă, au pus la punct o schemă frauduloasă prin care se încearcă extorcarea de bani de la şoferi. Cei neatenţi şi cu lipsă de prudenţă ar putea cădea mai uşor în plasă.

Deşi o astfel de metodă de câştig de bani prin înşelătorie nu este o noutate în ţara noastră, vă spunem pe scurt despre ce este vorba şi cum ar fi bine să acţionaţi.

car scratch
FOTO: theusautorepair.com

Chiar acum câteva ore, un cititor AutoBlog.MD a trimis la adresa redacţiei atât o “probă” în ceea ce priveşte funcţionarea schemei, cât şi detalii despre situaţia în care s-a pomenit.

Şoferul în cauză şi-a parcat automobilul într-o curte de pe strada Nicolae Testemițanu din Chișinău, iar după circa 20 de minute petrecute într-o clinică medicală, în momentul când s-a întors înapoi, a observat această fiţuică cu mesajul în cauză, tipărită la imprimantă apropo, nu scrisă de mână!

118766177 343798846985823 7523726129628486361 n ink

Fiind monitorizat şi asigurându-se că a făcut cunoştinţă cu cele scrise, în scurt timp de acest şofer s-a apropiat un bărbat necunoscut, cu o postură fizică ameninţătoare, care a început să-l acuze despre cele pretins făcute în raport cu maşina sa (şoferul în cauză i-ar fi lovit automobilul, astfel “explicându-se urma de pe caroserie).

Primul nu a rămas convins şi a dorit să cheme poliţia pentru a rezolva întrebarea, cunoscând sigur că zgârietura de pe maşina sa, de pe aripa spate dreapta, are o vechime deja de un an şi chiar a fost documentată de asigurător.

Auzind despre toate aceste lucruri, dar şi despre faptul că poate veni poliţia la faţa locului, tipul şi-a cerut scuze şi a plecat.

Aşadar, din acest caz reiese că escrocul sau gruparea (dacă sunt mai mulţi), selectează în urma unor analize maşini care au pe ele zgârieturi sau lovituri, care pot servi drept motive de a vă acuza că aţi lovit o altă maşină.

Dacă se întâmplă şi voi să întâlniți astfel de bileţele pe maşină, nu ezitaţi să contactaţi imediat poliţia, iar în dependenţă de situaţie, dacă vreun astfel de bărbat se apropie de dvs, încercaţi să menţineţi un dialog pentru a trage din timp, până la sosirea echipajului de poliţie.

În cazul în care apelul la poliţie nu poate fi făcut, încercaţi să-l fotografiaţi pe ins, numărul de înmatriculare a maşinii în care urcă şi pleacă, dar şi hârtia, după care să trimiteţi toate aceste informaţii autorităţilor.

Apropo, mai faceţi tururi prin jurul automobilelor personale (cât mai des posibil) şi verificaţi astfel prezenţa unor (noi) zgârieturi. Despre unele poate nici nu ştiţi că există şi astfel veţi fi la curent despre ele, deşi despre originea lor aţi putea să nu vă amintiţi.

Vezi şi: