in

(foto) Alfa Romeo pregăteşte un concurent cu 400 de CP pentru Audi Q7. Ar putea fi numit Castello

Compania italiană Afla Romeo planifică să-şi extindă prezenţa în segmentul SUV-urilor cu un nou model. Acesta va concura cu Audi Q7 şi va avea un propulsor care va produce peste 400 de CP, scrie Auto Express cu referire la directorul tehnic al mărcii Roberto Fedeli.

Render Alfa Romeo Castello SUV full-size

Maşina va fi construită pe un șasiu extins al aceluiași care este folosit pe Stelvio și pe sedanul Giulia. Drept unitate de propulsie va servi un sistem “mild hybrid”, care va include un agregat pe benzină de 2.0 litri, un turbocompresor acţionat electric şi un sistem electric de 48 V.

Soluţia va fi utilizată ca urmare a procesului de electrificare a maşinilor din grupul FCA, dar şi din cauza restricţiilor privind normele de poluare.

Render Alfa Romeo Castello SUV full-size

În funcție de setări, unitatea de sub capotă va putea livra de la 350 la 400 de CP, iar în materie de greutate va avea cu 200 de kilograme mai mult decât Stelvio.

Noul SUV ar putea fi numit Castello din informaţii neoficiale şi va fi una din cele trei maşini electrificate pe care marca le va lansa până la sfârşitul deceniului. Startul vânzărilor este planificat pentru anul 2020.

Vezi şi: (video) Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio a devenit cel mai rapid SUV pe Nurburgring

Iti place articolul?