in ,

Alianţa Renault-Nissan a fost redenumită şi are un acum un nou logo

Alianţa Renault-Nissan de acum încolo se va numi Renault-Nissan-Mitsubishi. Acest lucru a fost anunțat de către preşedintele consiliului de directori Carlos Ghosn în cadrul prezentării unei noi strategii, proiectată pe un timp de șase ani – până în 2022.

Denumirea companiei Mitsubishi Motors (MMC), 34% din acțiunile căreia au fost obținute de către alianţă Renault-Nissan în 2016, a fost inclusă în denumirea oficială a grupului, iar sigla cu două linii roșie-galbenă a fost transformată într-o figură geometrică cu trei vârfuri.

Structura organizatorică oficială de pe site-ul web al Alianței nu s-a modificat: compania Mitsubishi este în continuare subordonată companiei Nissan, care organizează grupul în egalitate cu Renault (50/50%).

Mai mult decât atât, compania responsabilă pentru activitatea alianței și înregistrată la Amsterdam, rămâne cu numele Renault-Nissan B.V.

În ceea ce privește strategia menţionată, Carlos Ghosn a reamintit în primul rând că în prima jumătate a anului 2017 alianța a ieșit pe primul loc în lume după vânzările de automobile: 5.270.000 de autoturisme şi maşini comerciale uşoare.

Planul acestora constă în creșterea vânzărilor anuale până la 14 milioane de automobile până în 2022, iar veniturile până la 240 miliarde de dolari.

Pentru a atinge acest scop, grupul auto va scoate pe piaţă 40 de modele noi, dintre care 12 vor fi electrice, iar una va dispune de un sistem de pilotare automată complet autonom. Datorită dezvoltării unei platforme comune pentru electromobile, dar şi a uneia pentru maşinile de dimensiuni medii, numărul total al produselor construite pe aceste arhitecturi vor creşte de la două la nouă milioane pe an.

Către anul 2020 şi Mitsubishi va primi acces la aceste platforme modulare comune, iar acest lucru va duce la o economie de 11.9 miliarde de dolari.

Acestea sunt planurile alianței pentru viitorul apropiat. Mai multe detalii ar putea fi anunţate în cadrul unor conferințe organizate de către fiecare membru al alianței, una dintre care va fi susţinută de Renault la 6 octombrie 2017.

Iti place articolul?