in ,

Alţii vor mai trebui să aştepte. Tot lotul de maşini AURUS pentru anii 2019-2020 a fost comandat

Veste tristă pentru fanii noii mărci auto AURUS. Nici un om nu va mai putea cumpăra noua maşină de lux rusească AURUS Senat, nici în 2019 şi nici în 2020.

Potrivit directorului general şi co-proprietarul companiei Sollers, Vadim Şvetsov, toate automobilele programate pentru a fi produse în aceşti doi ani au fost deja comandate, scrie RIA Novosti.

“Pot spune cu mândrie că nici în anul 2019, nici în 2020, nu va mai fi posibilă cumpărarea unei mașini AURUS, pentru că avem deja de muncit pentru doi ani înainte. Acest lucru indică asupra faptului că interesul pentru această provocare, de a produce maşini de lux moderne în Federaţia Rusă, este unul mare”, a declarat Şvetsov.

Mașinile AURUS, denumirea comercială a proiectului “Cortegiu”, sunt o familie de automobile premium construite pe baza unei platforme modulare unificate, orientate în primul rând pentru persoanele de rang înalt. Proiectul include iniţial o limuzină, un sedan şi un monovolum. Preţul lor estimativ va începe de la 10 milioane de ruble (135.000 de euro).

Vânzările publice, după cum s-a anunţat anterior, vor demara de la începutul anului 2019. Sollers este partener industrial al proiectului “Cortegiu”, care este creat de centrul NAMI împreună cu alte companii din străinătate.


Anterior, la evenimentul de prezentare a automobilului AURUS Senat în cadrul Salonului Auto de la Moscova, șeful Ministerului Industriei și Comerțului din Federația Rusă, Denis Manturov, a declarat că nu va fi posibilă deservirea tuturor clienţilor interesaţi din cauza forței de producție mici pentru anul 2019, însă în 2020 capacitatea va fi extinsă.

De asemenea, Manturov a declarat pentru RIA Novosti că producția de maşini AURUS în 2019 va fi de aproximativ 120 de unităţi, dintre care peste 50 vor ajunge la principalul client – în garajul specializat al Serviciului Federal de Securitate.

Un plan de producţie exact pentru 2020 nu a fost dezvăluit, însă până la sfârșitul acestei perioade ar trebui să fie deschisă o linie de producţie care va fi capabilă să asambleze 5.000 de maşini pe an.

Vezi şi: (video) Vladimir Putin, la volanul unui AURUS Senat pe un circuit de Formula 1

Iti place articolul?