in ,

Amenzile vor fi mai mari pentru şoferii băuţi la volan, iar pragul alcoolemiei ar putea fi coborât

Amenzi usturătoare pentru conducătorii auto. Guvernul a aprobat unui proiect de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative care prevăd majorarea valorii unei unități convenționale de la 20 lei la 50.5 lei în cazul aplicării amenzilor, scrie Realitatea.

FOTO: newstracker.ru
FOTO: newstracker.ru

Astfel, amenda aplicată pentru conducătorii auto prinși în stare de ebrietate la volan va ajunge până la suma de 25.000 de lei.

Totodată, potrivit proiectului, în scopul eficientizării procesului de eradicare a consumului de alcool, inclusiv la momentul conducerii unui autovehiculelor și adoptării unui mod de viață sănătos, s-a aprobat recalificarea limitelor gradului minim a concentrației de alcool în sânge care va fi de la 0,3 g/l la 0,5 g/l și respectiv concentrația în alcool în aerul expirat care va fi de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l.

De asemenea, s-a decis reducerea pragului gradului avansat a concentrației de alcool care va fi de 0,5 g/l în sânge și de 0,3 mg/l în aerul expirat.

Pe lângă aceste propuneri care ţin nemijlocit de şoferi, au mai fost înaintate şi altele care presupun contravenţii pentru alte încălcări şi infracţiuni.

Tot setul de legi va intra în vigoare numai după ce va fi discutat şi aprobat de către deputaţii din Parlament.

Iti place articolul?