in , ,

Anunţ făcut de Volvo! Ce se întâmplă de astăzi cu fiecare maşină nouă produsă

Fiecare maşină nouă produsă de Volvo vine acum cu o viteză maximă limitată la 180 km/h! Anunţul a fost făcut astăzi printr-un comunicat de presă oficial.

Astfel, Volvo Cars își respectă promisiunea făcută anul trecut de a introduce o astfel de limitare pentru a contribui la eliminarea decalajului rămas în a atinge zero răniri grave și zero decese în trafic.

Volvo S90 Recharge T8 plug-in hybrid facelift în culoare Platinum Grey

În afară de limita de viteză, fiecare automobil Volvo va veni acum și cu o cheie care poartă de grijă (Care Key), care permite posesorilor automobilelor suedeze să stabilească limitări suplimentare ale vitezei de vârf a mașinii, de exemplu înainte de a împrumuta mașina altor membri ai familiei sau șoferilor mai tineri și fără experiență.

Împreună, limitarea vitezei maxime la 180 km/h și Care Key transmit un semnal puternic cu privire la pericolele excesului de viteză, subliniind poziția Volvo Cars ca lider mondial în domeniul siguranței auto. Ambele caracteristici ilustrează modul în care producătorii de automobile își pot asuma responsabilitatea activă pentru a se strădui să obțină zero decese în trafic, sprijinind un comportament mai bun al șoferilor.

“Credem că un producător de automobile are responsabilitatea de a contribui la îmbunătățirea siguranței traficului. Tehnologia noastră de limitare a vitezei și dialogul pe care l-a inițiat se potrivesc acestei gândiri. Limita de viteză și cheia care poartă de grijă îi ajută pe oameni să reflecteze și să realizeze că excesul de viteză este periculos, oferind în același timp o mai mare liniște sufletească și sprijinind un comportament mai bun al șoferilor”, a declarat Malin Ekholm, șeful Centrului de Siguranță Volvo Cars.

Volvo Care Key

Limita maximă de viteză s-a dovedit a fi controversată de când a fost anunțată, unii observatori punând sub semnul întrebării drepturile producătorilor de automobile de a impune astfel de limitări prin intermediul tehnologiei disponibile. Cu toate acestea, Volvo Cars consideră că are obligația de a-și continua tradiția de a fi un pionier în discuția privind drepturile și obligațiile producătorilor de automobile de a lua măsuri care pot salva în cele din urmă vieți, chiar dacă acest lucru înseamnă pierderea potențialilor clienți.

Problema vitezei este că peste anumite viteze de deplasare, tehnologia de siguranță în mașină și proiectarea inteligentă a infrastructurii nu mai sunt suficiente pentru a evita vătămările grave și decesele în caz de accident. Acesta este motivul pentru care limitele de viteză sunt în vigoare în majoritatea țărilor occidentale, însă excesul de viteză rămâne omniprezent și unul dintre cele mai frecvente motive pentru decesele în trafic.

Milioane de oameni încă primesc amenzi pentru depășirea vitezei în fiecare an. Cercetările arată că, în medie, oamenii au o înțelegere slabă a pericolelor în jurul excesului de viteză. Ca urmare, mulți oameni de multe ori conduc prea repede și au o viteză redusă de adaptare în raport cu situația de trafic.

În afară de excesul de viteză, condusul în stare de ebrietate și distragerea atenției sunt alte două domenii principale de interes pentru siguranța traficului și care reprezintă decalajul rămas față de viziunea Volvo Cars asupra unui viitor cu zero victime în trafic și răniri grave. Acesta ia măsuri pentru a aborda toate cele trei elemente ale comportamentului uman în activitatea sa de siguranță, cu mai multe caracteristici care urmează să fie introduse în viitoarele autoturisme.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi: