in

Anunţul lui Elon Musk pentru viitorii proprietari ai Tesla Model 3. Iată de ce maşina este ieftină

Viitorii proprietari ai celor mai accesibile automobile electrice – Tesla Model 3 – vor trebui să plătească bani pentru a se folosi de staţiile de reîncărcare ale firmei, Tesla Supercharger.

O astfel de declaraţie a fost făcută de Elon Musk la adunarea anuală a acţionarilor americani ai companiei, scrie The Verge.

tesla_model_3_prototype

“Pentru toţi este clar, staţiile noastre Supercharger costă foarte mulţi bani. Noi am luat o decizie: să nu includem în preţul Tesla Model 3 posibilitatea de a fi folosite gratuit staţiile de alimentare. Oricum taxa pentru reîncărcare va fi foarte mică, mai mică decât benzina. Însă nu va fi gratuit până când nu se va comanda maşina cu o opţiune specială. Am fi putut să acţionăm altfel, însă pasul nu ar putea fi motivat din punct de vedere economic”, a spus Musk.

Anterior conducerea Tesla a declarat că posibilitatea de a folosi staţiile Supercharger va fi inclusă în preţul de bază. Acum însă, Musk a dat de înţeles că această funcţie va fi gratuită doar pentru proprietarii modelelor mai scumpe – Model S şi Model X.

tesla_model_3_prototype_1

Pe lângă aspectul financiar, decizia de a-i lăsa pe proprietarii Model 3 fără acces gratuit la aceste staţii este motivată de un alt lucru. În prezent, pe multe autostrăzi din SUA, în apropiere de vreo staţie Supercharger se formează cozi mari, iar dacă maşinile Model 3, care vor fi produse în masă vor apărea şi ele, situaţia se va complica.

Amintim că prototipul pre-serie a Tesla Model 3 a fost arătat în prima zi a lunii aprilie. Preţul de start al maşinii este de 35.000 de dolari.

Citeşte şi: (foto/video) Premieră mondială: Tesla Model 3

Producătorul american a primit deja peste 370.000 de comenzi pentru cel mai ieftin model din gamă. Către 2018, Tesla Motors planifică să construiască câte 500.000 de exemplare Model 3 în fiecare an.

Vezi şi: (video) Tesla Model 3 are fost precomandată de peste 325.000 de oameni. Secretele maşinii